Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Palladium koncertēs somu akordeonists Kimmo Pohjonens

EasyGet.lv, 17.10.2012. 09:57

Nepieradinātas pasaules mūzikas baudītājiem koncertzāle Palladium 13. novembrī piedāvā saviļņojošu skaņas un attēlu piedzīvojumu – somu godalgotā akordeonista Kimmo Pohjonena koncertu, pirms kura būs iespēja noskatīties par mākslinieku veidoto dokumentālo filmu "Soundbreaker" (2011), informē koncertzāles pārstāve Maija Anna Ludbārža.
Palladium koncertēs somu akordeonists Kimmo Pohjonens

Kimmo Pohjonens, dēvēts par pasaules bezbailīgāko akordeonistu, ir viens no ievērojamākajiem un pieprasītākajiem mūsdienu somu mūziķiem. Meistarīgi apvienojot akordeonu, stīgu instrumentus, vokālu un vizuālos efektus, Pohjonens veido folk, roka, deju, teātra, eksperimentālās un klasiskās mūzikas savienojumu.

Savas karjeras laikā mākslinieks piedalījies desmitiem dažādos projektos un sadarbībās, saņemot prestižas industrijas balvas un nominācijas, to skaitā divas somu džeza izdevuma "Jazz Rytmit" "Gada Akordionista" balvas, kā arī BBC Radio 3 "Pasaules Mūzikas Balvas" un "Planētas Balvas" nominācijas attiecīgajās kategorijās. Pohjonens ir koncertējis Karaliskajā Alberta Hallē (Royal Albert Hall), Karalienes Elizabetes Hallē (Queen Elizabeth Hall), kā arī neskaitāmos festivālos, tostarp arī Londonas Meltdown festivālā.

Džeza Žurnālistu Asociācija trāpīgi raksturojusi Pohjonena uzstāšanos kā "Aizraujoši muzikālu un sirreālistiski teatrālu priekšnesumu" kas skatītājus apbur ar "multidimensionālu, ģeniālu, oriģinālu, pārsteidzoši ekscentrisku un neviltoti māksliniecisku" daiļradi.

2011.gadā iznāca režisora Kimmo Koskela veidotā dokumentālā filma "Soundbreaker", kurā apkopotie materiāli veido intriģējošu mākslinieka portretu. Filmā izmantotas fotogrāfijas, Pohjonena atmiņas par bērnību laukos, koncerta ieraksti, kā arī izsmalcinātas vizuālas interpretācijas. Filma šogad saņēma Montreālas "Starptautiskā Filmu par Māksu Festivāla" balvu kā "Labākā Radošā Filma".

Slavenais somu akordeonists Kimmo Pohjonens 13. novembrī uzstāsies Palladium koncertzālē. Pirms koncerta būs iespēja apskatīt par mākslinieku veidoto dokumentālo filmu "Soundbreaker". Filmas seanss sāksies plkst. 19:00. Koncerta sākums plkst 20:30.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties no 18.oktobra Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena 18.oktobrī Ls 10, vēlāk Ls 12.

Papildus informācija:
http://www.kimmopohjonen.com/
https://www.facebook.com/kimmopohjonen
http://www.myspace.com/kimmopohjonen

Foto: Somu akordionists Kimmo Pohjonens. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV