Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Rīgā koncertēs Krievijas rokgrupa "Bi-2"

EasyGet.lv, 25.10.2012. 12:55

18. novembrī hallē "Arēna Rīga" koncertēs grupa "Bi-2". Koncerts sāksies plkst. 18:00, lai tā apmeklētāji pēc pasākuma beigām pagūtu nokļūt Krastmalā un noskatīties svētku salūtu. Rīgā grupa „Bi-2" ieradīsies sava jaunā albuma "Spirit" koncertturnejas laikā.

Grupas „Bi-2" pirmsākums meklējams 1985.gadā, kad divi pusaudži Ļova un Šura satikās uz Minskas teātra studijas „Rond" skatuves. Abi no sirds bija aizrāvušies ar mūziku, un tā 1988.gadā radās grupa „Братья по оружию", kas vēlāk tika pārdēvēta par „Берег Истины" un vēl pēc laika ieguva savu tagadējo nosaukumu. Laika periodā no 1988. Līdz 1990.gadam Bi-2 aktīvi koncertēja dzimtajā Baltkrievijā, kā arī izdeva savu pirmo albumu ar nosaukumu „Изменники родины". 1991.gadā gan Ļova, gan Šura pārcēlās uz Izraēlu, kur turpināja muzikālo darbību, piesaistot dažādus mūziķus un koncertējot festivālos un klubos. Vēl pēc 2 gadiem Šura apmetās Austrālijā, un dziesmas turpmāk tapa telefoniski un ar audioierakstu apmaiņas palīdzību.

1999.gadā grupa atgriezās Maskavā, lai piedalītos festivālā Максидром, bet gadu vēlāk Bi-2 piedalījās kulta filmas „Брат-2" skaņu celiņa veidošanā, un dziesma „Полковнику никто не пишет" padarīja grupu superpopulāru ne vien Krievijā, bet arī ārpus tās robežām, tai skaitā Latvijā. Pateicoties šiem panākumiem, grupu savā paspārnē ņēma slavenais producents Aleksandrs Ponomarjovs. Jaunajā tūkstošgadē Bi-2 popularitāte turpināja augt, un grupa regulāri devās koncerttūrēs, kā arī vienu pēc otra izdeva veiksmīgus albumus.

2004.gadā kopā ar grupu Prāta Vētra tapa dziesma „Скользкие улицы" kas vairākus mēnešus turējās Latvijas mūzikas hitparāžu virsotnēs un bija viena no vispopulārakajām gada dziesmām. Bi-2 sadarbojušies arī ar vairākām citām grupām un izpildītājiem – to vidū ir Agata Kristi, Сплин, Čičerina, Diāna Arbeņina un citi.

Bi-2 dziesmu teksti ir bagāti ar literatūras un kino citātiem, tiem bieži vien ir dziļa filozofiska nozīme. Grupas mūziku ietekmējuši dažādi stili, tā ir rietumnieciska un krietni atšķiras un Krievijas popmūzikas.

"Spirit" ir grupas astotais studijas albums - tā ir eklektiska un daudzpusīga dziesmu kolekcija, kurā jūtams pavisam jauns grupas izteiksmes dziļums. Albumā dzirdama pārsteidzoša žanru daudzveidība – rokmūziku tajā papildina gan elektroniski eksperimenti, gan disko un pat klasisks regejs. Arī albuma tapšanas ģeogrāfija ir plaša – dziesmas ierakstītas vienā no labākajām Maskavas studijām, pēc tam materiāls nogādāts Londonā, kur pie tā apstrādes ķēries Adrians Bušbijs (kas cita starpā ieguvis Grammy balvu par Muse albuma producēšanu), bet pēdējie darbi veikti Losandželosā. „Spirit" tapšanā piedalījušies arī vairāki viesmūziķi un dziedātāji.

Koncertā Rīgā „Bi-2" izpildīs gan jaunākās dziesmas, gan iepriekšējos gados tapušās publikas iemīļotās kompozīcijas, neizpaliks arī muzikāli pārsteigumi un lieliska atmosfēra.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās „Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV