Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Baltic Waves īpašais viesis Rīgā – Mārtiņš Roķis

EasyGet.lv, 01.11.2012. 09:37

Šovakar „Kaņepes kultūras centrā" notiks Baltijas un Skandināvijas kopprojekta - Baltic Waves tūres atklāšanas koncerts. Divu dienu koncertsērijā alternatīvās mūzikas mīļi varēs baudīt Id Rev (Igaunija), Mackaper (Zviedrija), Snöleoparden (Dānija), Stūrī Zēvele (Latvija) un ÖÖÖÖÖÖ (Somija) uzstāšanos. 2. novembra vakarā ārvalstu viesiem pievienosies arī latviešu eksperimentālais skaņu mākslinieks Mārtiņš Roķis, informē Elīna Cire.
Baltic Waves īpašais viesis Rīgā – Mārtiņš Roķis

Mārtiņš Roķis īpašu uzmanību pievērš skaņas uztveres un interpretācijas mehānismiem. Savas skaniskās idejas viņš programmē un sintezē, izmantojot atvērtā koda programmas un operētājsistēmu, apvienojot ģeneratīvas stratēģijas ar improvizācijas elementiem. Viņa šķietami atsvešināto skaņu pasauli raksturo nelineāras struktūras, plaša spektra amplitūdas, dinamika un manipulācijas ar skaņas telpisko uztveri. 2012. gadā dibinājis neatkarīgu platformu [duh-noh], kurā tiek izdota mūzika digitālos un fiziskos formātos.

„Mārtiņš Roķis - ekstrēmās datormūzikas daudzveidība pilnā tās amplitūdā, iekļaujot arī ritmiskus un kvasi-melodiskus pavērsienus. Roķis jau kādu laiciņu ir uzņēmis savu pilnasinīgo kursu un to ļoti labi arī tur, būdams izturēts, estētiski tīrs un stabils un piedāvājot saistošu plosi un masīvu, labu skaņu." Arterritory, Rihards Bražinskis

Mājas lapa: www.martinsrokis.com

Pēc Rīgas koncertiem Baltic Waves tūre dosies uz Tallinu, Helsinkiem, Turku, Stokholmu, Gēteborgu un Kopenhāgenu.

Koncertu sākums 1. un 2. novembrī plkst. 21.00 (ieeja no 20.00), norises vieta – Kaņepes kultūras centrs, Skolas iela 15, Rīga.

Biļetes nopērkamas norises vietā pirms katra koncerta, vienas dienas biļetes cena – LVL 3, divu dienu biļetes cena LVL 5.

Seko jaunumiem: http://www.facebook.com/BalticWaves2012, papildu informācija: http://balticwaves.com

Baltic Waves tūri atbalsta Nordic Culture Fund un Svenska Kulturfonden. Sadarbības partneri: Kaņepes Kultūras centrs, tipogrāfija Gandrs. Informatīvie atbalstītāji: Arterritory, Radio Naba, Easyget, The Baltic Scene.

Foto: Eksperimentālais skaņu mākslinieks Mārtiņš Roķis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV