Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Valsts svētkus iedārdinās ekstrēmā metāla ikonas Cradle of Filth

EasyGet.lv, 07.11.2012. 09:49

Sestdien, 17. novembra, vakarā Rīgas klubā "Melnā Piektdiena" uz skatuves kāps viena no mūsdienu ekstrēmās mūzikas varenākajām un pretrunīgākajām grupām — britu Cradle of Filth, informē kluba pārstāvis Valdis Bērzvads.
Valsts svētkus iedārdinās ekstrēmā metāla ikonas Cradle of Filth

Jau divdesmit gadu un desmit studijas albumu garumā (neskaitot kompilācijas, singlus utt.) Cradle of Filth piedāvā unikālu smagās mūzikas savienojumu: blekmetāla, gotiskā metāla un simfometāla sakausējumu. Mūzikas lirisko pusi ietekmē gan gotiskā literatūra, gan klasiskā dzeja, gan Britu salu folklora un mitoloģija, gan šausmu literatūra un filmas. Protams, šāda kombinācija ar Cradle of Filth vizuālo tēlu (blekmetālam raksturīgā līķakrāsa uz sejām, speciāli šūti melni tērpi) radīja asociācijas ar «tumšo spēku» sludināšanu, taču britu grupa — pretstatā saviem Skandināvijas vienaudžiem — nekad nav aizrāvusies ar baznīcu dedzināšanām vai citām ideoloģijas izpausmēm darbībā. Cradle of Filth mākslinieciskais koncepts ir bijis un palicis mākslinieciskais koncepts, par ko varēsim pārliecināties uz «Melnās Piektdienas» skatuves.

Šajās dienās veikalos būs pieejams Cradle of Filth jaunākais albums — «The Manticore and Other Horrors», taču koncertā grupa spēlēs arī dziesmas no iepriekšējā albuma «Darkly, Darkly, Venus Aversa» un klausītāju iepriekšējo gadu favorītiem — tādiem kā «Thornography» un, protams, «Nymphetamine». Daudzi Cradle of Filth albumi ir konceptalbumi, kuros katrā risināta kāda konkrēta tēma, vai arī lirika satur vienotu naratīvu.

Pirmo reizi Cradle of Filth spēlēja Latvijā pirms vairāk nekā pieciem gadiem Blomes metālfestā, taču pašreizējā grupa ir pavisam kas cits nekā toreizējā. Šobrīd Cradle of Filth kodolu veido soloģitārists Pols Allenders, vokālists Denijs «Filth» Deivijs un čehu bundzinieks Martins «Marthus» Škaroupka. Viņiem pievienojušies vairāki jauni tūrējošie dalībnieki.

«Mums ir paveicies, ka dabūjām šo koncertu pie sevis,» priecājas «Melnās Piektdienas» koncertu organizators Valdis Bērzvads. «Sākumā tam bija paredzēts notikt Tallinā, taču igauņiem kaut kas viņu lēnumā nogāja greizi, un tā mēs zibenīgi pārķērām iespēju pārcelt šo koncertu uz Rīgu. Ekstrēmais metāls — tas ir labākais veids, kā uzsākt Latvijas Proklamēšanas gadadienas svinības!»

Koncertā būs iespēja baudīt vēl arī Grieķijas black/dark metal flagmaņus Rotting Christ, itāļu simfoniskā metāla apvienību Dark End, kā arī pašmāju dark metal apvienības Preternatural uzstāšanos.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzē un internetā http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/5874, sākotnējā cena — 15 lati. Tuvojoties koncertam, tās kļūs dārgākas.

Foto: Cradle of Filth. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV