Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Paziņos „Lielās mūzikas balvas 2012" nominantus

EasyGet.lv, 08.01.2013. 14:04

10. janvārī tiks paziņoti „Lielās mūzikas balvas 2012" nominanti šādās kategorijās: Gada debija, Gada jaundarbs, Gada koncerts, Gada uzvedums, Par izcilu interpretāciju, Par izcilu sniegumu, Par izcilu darbu ansamblī, kā arī Par mūža ieguldījumu.
Paziņos „Lielās mūzikas balvas 2012" nominantus

„Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija un koncerts jau otro gadu notiks ar „Hennessy" atbalstu, turklāt nominācijas Gada debija laureāts iegūs arī „Hennessy" naudas balvu profesionālās izaugsmes un prasmju papildināšanas atbalstam studijās vai meistarklasēs.

„Lielā mūzikas balva" (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. Šogad aprit 20 gadu, kopš šis apbalvojums pasniegts pirmo reizi. 1993. gadā Kultūras ministrija, pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas, pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu. Aizsākās tradīcija, kas izveidojusies gan par pašu mūziķu, gan mūzikas cienītāju īpaši gaidītu notikumu. Kopš 1996. gada LMB pasniegšanas ceremonija notiek Latvijas Nacionālajā operā, bet ceremonijas norisei seko Latvijas radio klausītāji un Latvijas televīzijas skatītāji tiešraidē. LMB augsto prestižu gan sabiedrībā, gan mūziķu aprindās nodrošina respektablas žūrijas darbs, kuras dalībnieki visu gadu apmeklē koncertus un ik mēnesi satiekas sēdēs. Janvāra sākumā žūrija izvirza LMB iepriekšējā gada nominantus, par kuriem paziņo īpašā Kultūras ministrijas preses konferencē, un tikai pirms paša LMB pasniegšanas pasākuma notiek žūrijas balsojums par laureātiem.

LMB pasākumu organizē Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas Koncerti".

Foto: Lielā mūzikas balva. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV