Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Tallinā uzstāsies pankroka grupa Green Day

EasyGet.lv, 04.02.2013. 17:47

25. jūnijā Tallinas dziesmu svētku estrādē uzstāsies viena no pasaules slavenākajām rokgrupām – Green Day, informē Kristofers Knesis. Biļetes no 11. februāra būs pieejamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā.
Tallinā uzstāsies pankroka grupa Green Day

Pērn savā 25 gadu pastāvēšanas vēsturē piecas Grammy balvas ieguvusī Kalifornijas rokgrupa paziņoja par plāniem trīs daļās izdot albumu ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!. Triloģijas pirmā daļa ¡Uno! tika izdota 2012. gada septembrī, novembrī sekoja ¡Dos! un decembrī triloģiju noslēdzošā ¡Tré!. Līdz ar triloģijas izdošanu Bilijam Džo Armstrongam (Billy Joe Armstrong), Maikam Dirntam (Mike Dirnt) un Tre Kūlam (Tre Cool) kā grupas pamatsastāva dalībnieks pievienojās pēdējo trīspadsmit gadu laikā Green Day koncerttūrēs uz skatuves bieži redzētais ģitārists Džeisons Vaits (Jason White).

Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu nogalē dibinātā, vairāk kā septiņdesmit miljonu ierakstu kopiju pārdevusī grupa, popularitāti ieguva deviņdesmito gadu vidū, lielākoties pateicoties dziesmām 'Basket Case' un 'Good Ridance (Time of Your Life)'. Savukārt par nopelniem bagātāko grupas albumu var uzskatīt 2004. gadā izdoto American Idiot, kas guva ne vien labākā rokmūzikas albuma titulu tā gada Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā, bet kura Brodvejas mūzikla adaptācija sešus gadus vēlāk tika nominēta arī vairākām prestižajām Tony balvām, ar kurām apbalvo izcilniekus teātra žanrā.

Green Day pastāvēšanas laikā izdevuši 11 studijas albumus, trīs koncertierakstus, kā arī virkni radiosinglu un mūzikas videoklipu, gūstot popularitāti visā pasaulē. Tallinā grupa uzstāsies jaunā albuma ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré! popularizēšanas ietvaros. Tas būs grupas vienīgais koncerts Baltijas valstīs. Biļetes pārdošanā Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā nonāks jau 11. februārī.



Foto: Green Day. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV