Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Šona Nikolasa Sevidža koncertu Rīgā ievadīs "Starmetis"

EasyGet.lv, 11.02.2013. 11:45

3. martā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā gaidāmo kanādiešu mūziķa Šona Nikolasa Sevidža (Sean Nicholas Savage) koncertu ievadīs vietējā grupa "Starmetis", informē biedrība SKYR.
Šona Nikolasa Sevidža koncertu Rīgā ievadīs "Starmetis"

Savdabīgās un citādās popmūzikas apvienība Starmetis radusies 2010. gada vasarā Cēsīs. Sākotnējais kvartets nu kļuvis par trio, kurā starp divām meitenēm muzicē arī viens puisis. Ņemot vērā muzicēšanā izmantoto ieroču arsenālu – sempleri, sintezatoru un elektriskās ģitāras, arī uz "Starmeša" daiļradi iespējams attiecināt "guļamistabas popmūzika" ('bedroom pop' – no angļu val.) estētisko apzīmējumu.

Stāstot par sevi, trijotne ir kodolīga: nosaukums simbolizē sauli, līdz šim ir spēlēts gan vietējos un tuvējo kaimiņvalstu festivālos, gan klubos, pašu spēkiem izdoti pirmie ieraksti, un šobrīd notiek darbs pie jauna minialbuma, kam nosaukums jau dots – "I like people". Viss pārējais lai paliek skatuvei. Piemēram, Kaņepes Kultūras centra skatuvei 3. martā.

Kā ziņots iepriekš, marta sākumā ar diviem koncertiem Valmierā un Rīgā pirmoreiz Latvijā viesosies kanādiešu nepopulārās popmūzikas mākslinieks Šons Nikolass Sevidžs - viens no šī brīža Monreālas neatkarīgās jeb reizumis par "dīvaiņu" (no 'weirdo' angļu val.) dēvētās popmūzikas pārstāvjiem. Savu pirmo albumu viņš izdevis 2008. gadā – jau sen izpārdotu ierakstu CD-R matricā. Iespējams, ne gads, ne formāts nebūtu nekas īpašs, ja vien tie kopā neaizsāktu izdevniecības "Arbutus Records" darbību. Bet šī izdevniecība, draugu mūziķu un mākslinieku kopiena, savukārt, ir mājvieta gan Klērai Bušērai (Claire Boucher) jeb "Grimes", gan Rīgā viņvasar jau pabijušajiem brāļiem no "Tonstartssbandht", gan šobrīd arvien plašāku atpazīstamību gūstošajiem "Tops", "Doldrums", "Blue Hawaii" un citiem. Citiem vārdiem, "Arbutus Records" un arī Šons Nikolass Sevidžs ir personāži, kas pēdējos pāris gadus nes Monreālas un visas Kanādas it kā nepopulārās, bet vienlaikus noteiktās aprindās cienītās un aktuālās popmūzikas karogu.

Biļetes uz koncertu Kaņepes Kultūras centrā Rīgā iepriekšpārdošanā pieejamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. To cena šobrīd – Ls 6.00. Biļetes uz koncertu Valmierā pieejamas uz vietas kafejnīcā "KAFĒRĪGA" (Rīgas ielā 37).

Foto: Grupa Starmetis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV