Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Egils Siliņš turpina „Vāgnera maratonu" Parīzes Bastīlijas operā

EasyGet.lv, 14.02.2013. 09:12

17. februārī latviešu basbaritons Egils Siliņš dziedās Votāna lomu Riharda Vāgnera operas „Valkīra" atjaunojuma pirmizrādē Parīzes Bastīlijas operā, tā turpinot savu „Vāgnera maratonu", kas kopumā aptvers 18 tetraloģijas „Nībelunga gredzens" izrādes, informē dziedātāja pārstāve Liene Jakovļeva.

Šomēnes Egils Siliņš jau veiksmīgi nodziedājis Votāna lomu četrās Vāgnera operas „Reinas zelts" izrādēs, aprīlī sekos arī operas „Zigfrīds" iestudējums, kurā dziedātājam uzticēta Ceļinieka (Votāna) loma.

„Nībelunga gredzena" režisors ir Ginters Krēmers (Günter Krämer), bet diriģents - Parīzes Bastīlijas operas muzikālais vadītājs Filips Džordans (Philippe Jordan).

Egils Siliņš stāsta, ka režisors Ginters Krēmers ir klāt operas „Valkīra" atjaunojuma iestudēšanā, sākotnējo pirmizrādē redzēto ieceri būtiski mainot, tāpēc 17.februārī gaidāms pilnīgi jauns skatījums uz šo Vāgnera operu.

Votānu operā „Valkīra" Egils Siliņš dziedās arī izrādēs 20 un 28.februārī, kā arī 6.martā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV