Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Swedbank koris ieskaņo Ērika Ešenvalda opusu „Saullēktā”

Easyget.lv, 22.03.2013. 14:45

Swedbank koris, svinot 10 gadu jubileju, izdevis kompaktdisku „Saullēktā” un Lieldienu laikā to dāvinās Latvijas dievnamiem, kas pārstāv populārākās kristīgās konfesijas.

Ērika Ešenvalda opuss “Saullēktā” ir lielformāta darbs, kura pirmatskaņojumu Swedbank kora izpildījumā varēja dzirdēt 2010.gada Lieldienās koncertciklā „Bez aplausiem”. “Saullēktā” ir rakstīts trijās daļās jauktajam korim un simfoniskajam orķestrim. Gan koncertā, gan ierakstā kopā ar kori opusu izpilda “Gadsimu orķestris”, kur apvienojušies labākie mūziķi no Latvijas nacionālās operas, Simfoniskā orķestra un Pūtēju orķestra Rīga. Diriģents Artūrs Ancāns.

“Opuss iesākas ar gregoriskiem Lielās Piektdienas dziedājumiem Crux Fidelis un Ecce Lignum. Muzikālais vēstījums pamazām kļūst konkrētāks un atsauc atmiņā vairākas epizodes no Kristus dzīves pēdējām dienām: attālinātas Palmu svētdienas gaviles, brīdis kopā ar mācekļiem, vārdi pie krusta, skumju pilnais atzinums “Kristus guldīts kapā”. Klusināta apcere par notikušo, atmiņu stāstījums par Golgātu izstāstīts. Saullēkts – mirklis, kad Kristus augšāmcēlās,” par opusu “Saullēktā” stāsta komponists.

Albumā “Saullēktā” līdzās Ē.Ešenvalda opusam iekļautas arī citas garīgās mūzikas pērles - P.Vaska, S.Rahmaņinova, P.Casals, V.Barkauskas skaņdarbi. Latvijas dievnamiem disks tiks dāvināts ar koristu un bankas darbinieku starpniecību, bet interesenti ierakstu var noklausīties Swedbank kora mājas lapā www.swedbankkoris.lv. Kompaktdisku iespējams iegādāties, sazinoties ar kora direktori L.Grecku (linda.grecka@gmail.com).

Swedbank koris dibināts 2003.gadā, tā mākslinieciskais vadītājs ir Artūrs Ancāns, diriģenti: Matīss Tučs un Jurģis Cābulis. Šogad savu jubilejas sezonu koris atzīmēs ar vairāku kompaktdisku izdošanu, dalību XXV Latviešu dziesmu svētkos, latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumiem, kā arī gatavošanos dalībai koru konkursā ārpus Latvijas.

Vairāk informācijas www.swedbankkoris.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV