Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Koris Latvija sadarbojas ar Hamburgas Filharmoniķiem un Simonu Jangu

Easyget.lv, 27.03.2013. 12:39

Valsts Akadēmiskais koris Latvija Lielajā Piektdienā Hamburgas koncertzālē Laeiszhalle atskaņos Džuzepes Verdī monumentālo opusu Rekviēms. Šī būs patīkama atkalredzēšanās ar kora ilggadīgajiem sadarbības partneriem Hamburgas Filharmoniķiem un ievērojamo austrāliešu diriģenti Simonu Jangu (Simone Young), vēsta kora pārstāve Ieva Vītiņa.
Koris Latvija sadarbojas ar Hamburgas Filharmoniķiem un Simonu Jangu

Simona Janga ir Hamburgas Filharmonijas orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente kopš 2005. gada un pilda arī Hamburgas Operas intendantes un mākslinieciskās vadītājas pienākumus.

Paralēli mēģinājumiem kora direktors Māris Ošlejs ir ticies ar orķestra vadību un saņēmis jaunu piedāvājumu sadarbībai nākotnē. Valsts Akadēmiskais koris Latvija ir uzaicināts šī gada septembrī Hamburgā atskaņot Bendžamina Britena vokālsimfonisko darbu Kara rekviēms.

29. marta koncerts noslēgs trīs nedēļas ilgušo koncertturneju, kuras laikā Valsts Akadēmiskais koris Latvija sadarbojās arī ar Somijas kamerorķestri Kymi Sinfonietta, Helsinku Filharmoniķiem, diriģentu Vladimiru Aškenazi un pasaulē labi pazīstamo skaņu ierakstu kompāniju Ondine, atskaņojot J. Haidna un D. Šostakoviča mūziku.

Plašāka informācija par koncertu pieejama šeit: www.philharmoniker-hamburg.de

Foto: Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”. Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV