Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Bundzinieks Manu Katče koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 18.04.2013. 10:13

28. maijā Lielajā ģildē koncertēs izcilais bundzinieks Manu Katče, uzstājoties kopā ar savu džeza grupu.
Bundzinieks Manu Katče koncertēs Rīgā

Manu Katče (Manu Katche) ir ģēnijs. Viņu klausoties, nav iespējams uzminēt, kad viņš nākamo reizi uzsitīs pa bungām. Viņš nemuzicē sinhroni ar pārējiem mūziķiem, viņš vienmēr sitienu izdara tad, kad vajag, tādējādi ienesot muzikālu harmoniju.

Rīgā ar Manu Katči uzstāsies izcili mūziķi – britu džeza pianists Džims Vatsons, norvēģu saksofonists Tore Brunborgs un itāļu trompetists Luka Akvino.

Dažkārt Manu Katči sauc par aizmirsto varoni. Viņš reti kad parādās uz tādu žurnālu vākiem kā Modern Drummer. Bet pretēji tam viņš ir ārkārtīgi populārs starp slaveniem mūziķiem, kas visi kā viens atzinuši viņa galveno talantu – prasmi muzikāli, īpašā manierē un ar kaisli sajaukt dažādus muzikālus stilus un ļoti bieži viņu darbus glābj tieši Manu Katčes meistarīgie ritma zīmējumi.

Fakts, ka Manu bungu skanējams ir neatkārtojams, padara viņu jo īpašu. To imitēt nav iespējams, jo tas slēpjas muzikalitātē, viņš redz spēli ar bungām kā ainavas krāsošanu. Skaņas priekš Manu ir kā krāsas. Tāpat kā gleznošanā viegli otas triepieni ir nozīmīgi kontrasta veidošanā. Tāpēc viņam patīk izmantot mazos šķīvjus, lai piedotu krāsu savai spēlei. Kā saka Manu pats, „es jau sen uzskatu, ka sitaminstruments jāizmanto kā melodiskais instruments, tāpat kā klavieres. Pateicoties manai izglītībai (klasiskā perkusija), es pārvaldu stilu, kas ir netradicionāls. Es dodu priekšroku melodijas pasvītrošanai”.

Manu Katčes starptautiskā karjera sākās pēc Pītera Gabiela uzaicinājumu ierakstīt albumu “So”. Tieši tad 80.gados Manu pamanīja tā laika slavenie popa un roka izpildītāji, un kopš tā brīža viņš ir ierakstījis albumus un uzstājies kopā ar Stingu, Dire Straits, Tears for Frears, Polu Jangu, Džo Satriani, Janu Garbareku un daudziem citiem. Bet Manu nodarbina sevi arī pats. Pēnruden iznācis viņa ceturtais džeza albums ar nosaukumu “Manu Katche”.

Biļetes uz koncertu 28. maijā plkst. 19:00 Lielajā Ģildē iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā.

Foto: Manu Katče. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV