Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Virtuozais bundzinieks Manu Katče šonedēļ koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 27.05.2013. 09:03

Slavenais ECM ierakstu kompānijas mūziķis, šarmantais francūzis Manu Katče uzstāsies ar savu džeza grupu Lielajā ģildē otrdien, 28.maijā.
Virtuozais bundzinieks Manu Katče šonedēļ koncertēs Rīgā

Bundzinieks Manu Katče (Manu Katche) Rīgā uzstāsies kopā ar izciliem mūziķiem – britu džeza pianistu Džimu Vatsonu, norvēģu saksofonistu Tori Brunborgu un itāļu trompetistu Luku Akvino.

Par Manu Katčes galveno talantu atzīta prasme muzikāli, ar stilu un kaisli sajaukt dažādus muzikālus stilus. Bungu spēli Manu Katče redz kā ainavas krāsošanu, kur skaņas ir kā krāsas. Viņs otu vietā izmanto bungu vālītes un bungu komplektu kā krāsu palitru. Manu Katče pats atzīst: „Es jau sen uzskatu, ka sitaminstrumentus jāizmanto kā melodiskais instruments, tāpat kā klavieres. Pateicoties manai izglītībai (klasiskā perkusija), es pārvaldu stilu, kas ir netradicionāls. Es dodu priekšroku melodijas pasvītrošanai.”

Manu Katčes starptautiskā karjera sākās ar Pītera Gabiela uzaicinājumu ierakstīt albumu SO. Tieši tad 80.gados bundzinieku pamanīja tā laika slavenie popa un roka izpildītāji,un kopš tā brīža viņš ir ierakstījis albumus un uzstājies kopā ar Stingu, Dire Straits, Tears for Frears, Polu Jangu, Džo Satriani, Janu Garbareku un daudziem citiem. Manu Katče nodarbina sevi arī pats, pērnruden iznācis viņa ceturtais džeza albums ar nosaukumu „Manu Katche”. Kā atzīst mūzķis, „nekas cits nenes tādu piepildījumu, kā dzirdēt savas dziesmas pilnīgumu grupas izpildījumā melodijai, kas sarakstīta uz klavierēm kādā mazā Francijas stūrītī.”

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV