Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Nepieradinātā Folka orķestris pieskandinās Spīķeru koncertzāli

EasyGet.lv, 21.04.2013. 20:42 | komentāri (1)

9. maijā Spīķeru koncertzālē pavasara koncertu sniegs Nepieradinātā Folka orķestris. Koncertprogramma „Antarktīda kūst” ir mūziķu tieša reakcija uz pasaules pašām svarīgākajām aktualitātēm.
Nepieradinātā Folka orķestris pieskandinās Spīķeru koncertzāli

Nepieradinātā Folka Orķestris ir pasaules mūzikas projekts, kas radies, sadarbojoties filozofam un ģitāristam Andrejam Grimmam, septiņiem jauniem, talantīgiem spēlējošiem mūziķiem un grupu „Melo-M” un „Autobuss debesīs” dalībniekam, producentam un kino filmu komponistam Kārlim Auzānam.

Iesaistot priekšnesumā kā klasiskus, tā eksotiskus mūzikas instrumentus - flautas, ģitāras, perkusijas, akordeonu, vijoli, saksofonu, ukuleli, mandolīnu, kazū, lietuskoku, kalimbu, čellu, grieķu buzuki, - klausītājam ik brīdi tiek uzdoti būtiski, vārdos neizsakāmi jautājumi.

Viegli spēlējoties ar afrikāņu, bulgāru, rumāņu, īru, ebreju un pašu grupas mūziķu melodijām un ritmiem, Nepieradinātā Folka orķestris papildina tos ar atpazīstamām, popkultūrā plaši citētām tēmām, piemēram, mazo gulbīšu deju, melanholisku valsi, kādu Viktoram Cojam, Maiklam Džeksonam vai Lenijam Kravitcam līdzīgu frāzi, dažreiz iepinot arī dzīvnieku skaņas, tibetiešu lūgšanu murdoņu un sadzīves trokšņus. Līdztekus etniskajā tradīcijā balstītām skaņām ideju turpina Kārļa Auzāna, Andreja Grimma, vijolnieka Rūdolfa Bahmaņa oriģinālkompozīcijas.

Šķietami nesavienojami mūzikas stili sajaucas krāsainā kaleidoskopā, kas galu galā rada nevis kosmopolītisku nenoteiktību, bet gan nepārprotamu siltu mājas sajūtu.

Biļetes uz Nepieradinātā Folka orķestra koncertu var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Nepieradinātā Folka orķestris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV