Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Šodien sākas festivāls Rīgas Ritmi

Easyget.lv, 24.04.2013. 09:16

24. aprīlī ar džeza trio A.Spell koncertu klubā Kaļķu vārti tiek atklāta festivāla 13. Starptautiskā mūzikas festivāla Rīgas Ritmi pavasara programma.
Šodien sākas festivāls Rīgas Ritmi

Trīs muzikāli spēcīgas personības apvienojušās vienotos skaņas meklējumos. Jaunās paaudzes džeza trio A.Spell veiksmīgi sintezē organisko un elektronisko skaņu kopumu, tādējādi radot perfektu un sabalansētu skaņu līdzsvaru. 

Virtuozs vokāls un spēcīgas akordeona melodijas. Basa klarnete un elektroniskās mūzikas burvība. Indijas bungu paveids tablu, Austrālijas aborigēnu tradicionālais pūšamais instruments didžeridū un plaša noskaņu spektra perkusijas. Šāds skaņu kokteilis ir tikai daļa no tā, ko klausītājs var sagaidīt no A.Spell.

Ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 19:00 kino „Splendid Palace” norisināsies starptautiskais džeza mākslinieku konkursa koncerts „Riga Jazz Stage 2013”. Džeza vokālisti no dažādām valstīm Rīgā cīnīsies par iespēju gūt starptautisku atpazīstamību.

Piektdien, 26. aprīlī, plkst.19:00 Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijas Radio bigbends kopīgā koncertprogrammā ar virtuozo bundzinieku Džodžo Maijeru (Jojo Mayer). Programma Buddy Rich 25th Anniversary tiek veltīta pasaulslavenajam bundziniekam Badijam Ričam (Buddy Rich) viņa atceres divdesmit piektajā gadskārtā.

Apmeklētājiem jāņem vērā, ka koncerts norisināsies divās daļās. Pirms Latvijas Radio bigbenda un Džodžo Maijera koncerta notiks Starptautiskā jauno džeza vokālistu konkursa „Riga Jazz Stage 2013” apbalvošanas ceremonija. Skatītājus priecēs laureātu priekšnesumi, kā arī – pārsteigumi no žūrijas un atbalstītāju puses.

Sestdien, 27. aprīlī, plkst.19:00 Rīgas Kongresu namā pirmoreiz Latvijā uzstāsies „vokālie burvji” - Naturally 7 no ASV

Naturally 7 skanējumā apvienota harmoniska dziedāšana, bītbokss un apbrīnojami precīza mūzikas instrumentu imitācija. Šo tehniku viņi paši sauc par „vokālo spēli”.

Grupa izpilda gan populāru dziesmu kaverversijas, gan arī oriģinālkompozīcijas. Lai klausītājam neliktos, ka puiši iecienījuši tikai gospeļu un R&B mūziku, tiek iedziedātas arī „The Beatles” un „Simon and Garfunkel” slavenākās dziesmas.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas „Biļešu Serviss” kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Foto: A.Spell. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV