Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Britu radošais projekts LNIPB festivālā Pestivals uzstāsies nezināmā sastāvā

easyget.lv, 26.04.2013. 14:56 | komentāri (1)

Populārās mūzikas un kultūras festivāla Pestivals programmu papildina Lielbritānijas R’n’B projekts Last Night In Paris
Britu radošais projekts LNIPB festivālā Pestivals uzstāsies nezināmā sastāvā

Last Night In Paris (LNIPB) pie britu mūzikas apvāršņa parādījušies salīdzinoši nesen, bet jau šobrīd izceļas uz mūsdienu Lielbritānijas R’n’B stila fona. Zem nosaukuma LNIPB slēpjas ne tikai mūzika – tas ir radošu ideju apvienojums, kura ietvaros katra dziesma tiek veidota kā īpašs projekts.

Last Night In Paris nav parasta grupa - tas ir DIY (Do It Yourself – dari pats) projekts, kurā pārstāvēti vairāki mākslas veidi – mūzika, video, fotogrāfija un māksla. Last Night In Paris grupā apvienojušies mākslinieki, kuri ir pietiekami talantīgi, lai spētu pildīt jebkura standarta grupas dalībnieka funkciju. LNIPB oficiāli veido vienpadsmit mākslinieki, (Wi-Fi, Tee, Sir.Berius, Collard, KC, Jaja, Rainy, Tara, Nova, Flowzart, DaMonoway), grupas dalībnieku lomas ir mainīgas, un gandrīz katra skaņdarba tapšanā tiek pieaicināti papildus mākslinieki – mūziķi un vokālisti, kam tiek dotas brīvas iespējas eksperimentiem un ideju apmaiņai, lai kopā izveidotu ko vēl nebijušu. Tā kā LNIPB radošajā procesā valda pilnīga brīvība un nenoteiktība, arī muzikālās apvienības pārstāvētais žanrs nav konkrēts – tajā parādās kā R’n’B un Trip-Hop, tā arī akustiskās mūzikas elementi.

Jaunie britu censoņi uzsvaru liek uz emocionālās saiknes radīšanu ar klausītāju – katra dziesma ir kā stāsts. Grupas skanējums ir piezemēts un sapņains, piesātināts ar zemām basa skaņām un elektroniskās mūzikas elementiem, ko papildina LNIPB dalībnieku vokāls – tas, savukārt, var būt gan improvizācijas ceļā radies monologs, gan melodisks dziedājums. LNIPB dziesmas, līdz šim vienpadsmit, apvienotas vienotā ierakstā Roses, kas veidots mixtape formātā un pieejams bezmaksas lejupielādei vietnē SoundCloud.com

Pateicoties grupas dalībnieku multi-mākslinieku spējām, arī skaņdarbu videoklipi un ilustrācijas tiek veidotas pašu spēkiem. Izmantojot savus datorus un mobilos telefonus, mākslinieki spēj izveidot dziesmu video klipus, kas kvalitātes ziņā neatšķiras no profesionāļu veidota darba. Šādā veidā LNIPB uzsver DIY konceptu – apvienojoties dažādu jomu māksliniekiem, iespējams radīt ko vēl nebijušu, neizmantojot augstākās tehnoloģijas un pieaicinātus mārketinga speciālistus – panākumi slēpjas pašu mākslinieku spējā kvalitatīvi realizēt radošās idejas, necenšoties iekļauties menedžeru un producentu uzstādītos rāmjos.

Grupas dalībnieki neaprobežojas tikai ar muzikālā radošuma attīstīšanu – LNIPB dalībnieki interesējas arī par mākslu un fotogrāfiju. Vienam no grupas dalībniekiem - Tee pat bijusi iespēja izstādīt savus mākslas darbus Grand Palais – vienā no Parīzes slavenākajiem muzeju un izstāžu zāļu kompleksiem. Tāpat arī grupas oficiālā mājas lapa www.lastnightinparis.co.uk veidota bloga veidā, kurā pamīšus publicētas kā grupas aktualitātes, tā jaunākie skaņdarbi un mākslas darbi, bet lielākoties – mākslinieciska stila fotogrāfijas, ilustrējot grupas dalībnieku un domubiedru bohēmisko dzīves stilu.

Drīzumā ierakstam "Roses" LNIPB sola pievienot arī jaunus ierakstus, tomēr konkrēts šo dziesmu izlaišanas laiks nav zināms.

Pēc pašu LNIPB dalībnieku izteikumiem, grupa nav tikai mākslinieku un sapņotāju kompānija – LNIPB apgalvo: “Mēs zinām atšķirību starp sevi un pārējām jaunajām grupām – mums ir skaidra nākotnes vīzija un plāns, kā to sasniegt.”

Pie viena no LNIPB grupas plāniem pieder uzstāšanās šīs vasaras populārās mūzikas un kultūras festivālā Pestivals, kas 12. un 13. jūlijā norisināsies Rīgā, Mežaparkā. Lai arī biļetes uz festivālu Pestivals nopērkamas jau šobrīd “Biļešu Serviss” tīklā, tas, kādā sastāvā grupa Last Night In Paris ieradīsies Rīgā, iespējams, būs pārsteigums ne tikai festivāla apmeklētājiem, bet arī pašiem pasākuma organizatoriem.

Informācija par festivālu: www.pestivals.lv
LNIPB mājas lapa: www.lastnightinparis.co.uk

Foto: Last Night In Paris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV