Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pestivals programmu papildina pašmāju projekts Catalyst

Easyget.lv, 30.04.2013. 19:05

Jaunais latviešu mūzikas projekts Catalyst, kas plāno radīt jaunu žanru Latvijas populārajā mūzikā un iekarot ārzemju klausītāju interesi, apstiprinājis dalību festivālā Pestivals
Pestivals programmu papildina pašmāju projekts Catalyst

Jaunā latviešu muzikālā apvienība Catalyst pirmo reizi sevi pieteica 17. aprīlī kā Elijas Goldingas (Ellie Goulding) iesildošā grupa, un nākotnē ar roka un elektroniskās mūzikas apvienojumu plāno gūt klausītāju atzinību arī ārzemēs.

Jauno muzikālo apvienību Catalyst izveidojis Latvijas sabiedrībā labi pazīstamais grupas Gain Fast līderis Kaspars Zlidnis. Gadu gaitā uzkrājot pieredzi šovbiznesā, mūziķis konstatējis, ka Latvijā līdz šim vēl nav radīta spēcīga grupa, kas pārstāvētu elektroniskās mūzikas žanru. Šī projekta radīšanai Kaspars apvienojis spēkus ar domubiedriem – bundzinieku Ronaldu Briežkalnu no populārās latviešu rokgrupas Double Faced Eels, ģitāras virtuozu Jāni Ancveiru un daudzsološo mūzikas producentu Kārli Boreiša-Visocki. Jau pēc neilgas sadarbības četrotne izveidojusi savu muzikālo apvienību ar nosaukumu Catalyst, jo sapratuši, ka puišus vieno kopīgas idejas un nākotnes vīzija.

Catalyst dziesmās apvieno labāko no enerģiskajiem dubstep ritmiem un spilgta elektrisko ģitāru pavadījuma, papildinot to ar Kaspara Zlidņa vokālu.

Pateicoties sadarbībai ar festivāla Pestivals organizētāju aģentūru magicFIB, Catalyst ieguva iespēju sevi pieteikt klausītājiem Latvijā šī gada 17. aprīlī, uzstājoties koncertzālē Palladium Rīga kā vieni no iesildošajiem māksliniekiem pirms britu popmūzikas zvaigznes Elijas Goldingas kocerta. Catalyst līderis Kaspars Zlidnis atzīst: “Ne katrai jaunajai latviešu grupai tiek dota iespēja sevi pirmo reizi publikai pieteikt izpārdotā koncertzālē, tāpēc šīs uzstāšanās programmas izstrādei un mēģinājumiem veltījām vairākus mēnešus. Domājam, ka ieguldītais darbs viennozīmīgi ir bijis tā vērts un ka šis ir tikai sākums turpmākajiem panākumiem Latvijā un ārvalstīs.”

Šobrīd internetā pieejams audio ieraksts no Catalyst uzstāšanās “Palladium Rīga”, bet grupas pirmo singlu „Melody of Lust” jau iespējams dzirdēt labākajās radio stacijās visā Latvjā.

Lai arī Catalyst latiņu uzstādījuši pietiekami augstu, šobrīd šķiet, ka grupa ir uz pareizā ceļa, lai gūtu panākumus – jau nākamā uzstāšanās plānota populārās mūzikas un kultūras festivālā Pestivals, kurā Catalyst būs vienīgā pašmāju grupa, kas kāps uz festivāla galvenās skatuves kopā ar tādiem plaši pazīstamiem māksliniekiem kā Craig David, Loreen un citiem, arī stila ziņā līdzīgo britu grupu The Qemists. Festivāls Pestivals norisināsies Mežaparkā 12. un 13. jūlijā, bet biļetes uz pasākumu nopērkamas jau šobrīd “Biļešu Serviss” tīklā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV