Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgas festivāls rīko Ksenijas Sidorovas papildkoncertu

Easyget.lv, 14.05.2013. 10:59

Koncerts "Čella un akordeona burvība" ir izpārdots, Rīgas festivašl organizē papildkoncertu
Rīgas festivāls rīko Ksenijas Sidorovas papildkoncertu

Biļetes uz Rīgas festivālā paredzēto akordeonistes Ksenijas Sidorovas un čellistes Gunas Āboltiņas koncertu "Čella un akordeona burvība" 19. jūnijā ir jau pilnībā pārdotas, tādēļ Rīgas festivāls rīko papildkoncertu – talantīgās mūziķes dzirdēsim Spīķeru koncertzālē arī 17. jūnijā plkst. 20.00, informē Rīgas festivāla preses sekretārs Mārtiņš Pučka.

Akordeoniste Ksenija Sidorova un čelliste Guna Āboltiņa – tandēms, kurā divas valdzinošas un supertalantīgas meitenes, kopīgas iedvesmas vadītas, savij akordeona melnbalto taustiņu vinjetes ar čella stīgu cilvēkbalsi vienā skaņu audumā, kur virtuozitāte mijas ar apceri un eiropeiska meditācija – ar Argentīnas klusajām ugunīm.

Koncerta "Čella un akordeona burvība" programmā sastopam gan 20. gadsimta klasiku, gan mūsdienīgas noskaņas. No pagājušā gadsimta sākuma programmā ieviests spāņu klasiskās mūzikas grands Manuels de Falja – folklorisma un sarsuelu (operetes radinieču) meistars, franču kultūras adepts, dzimtās Andalūzijas kvēls patriots. Viņa spāņu tautasdziesmās noskaņu varavīksne mirdz no mīlas asarām un mīlas izmisuma līdz draiskam amzierim un mīlīgai miega dziesmiņai. De Faljas laikabiedrs Sergejs Rahmaņinovs pārstāvēts ar slaveno “Vokalīzi” – tā veltīta dziedātājai, kas savulaik izcili precīzi uztvērusi komponista domugaitu un mācējusi iemiesot to savas burvīgās balss skaņās. Interesantu akcentu koncertam piešķirs elegantā franču klasiķa Kamila Sensānsa 84 gadu vecumā sacerētā pievilcīgā “Lūgšana”. Tuvāk mūsdienām vedīs Argentīnas tango lielmeistara Astora Pjacollas drūmi kaislīgais “Lielais tango” un igauņu zvaniņtehnikas meistara Arvo Perta Fratres – teju rituālais veltījums komponista tautietim, pēc Otrā pasaules kara uz Zviedriju emigrējušajam izcilajam komponistam Eduardam Tubinam (1905–1982).

Rīgas festivāls šogad notiks no 3. līdz 20. Jūnijam. Biļetes uz koncertu „Čella un akordeona burvība“ un citiem festivāla koncertiem pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija: www.rigasfestivals.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV