Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Britu mūziķis Angel pēc apcietinājuma izdevis debijas albumu un vasarā uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 15.05.2013. 09:48 | komentāri (1)

Jaunais Lielbritānijas R’n’B žanra pārstāvis Angel laidis klajā debijas albumu, kura atbalsta turnejas ietvaros viesosies festivālā Pestivals
Britu mūziķis Angel pēc apcietinājuma izdevis debijas albumu un vasarā uzstāsies Rīgā

Jaunais Lielbritānijas R’n’B žanra pārstāvis Angel 15. aprīlī klausītājiem nodevis savu pirmo studijas albumu „About Time”, kura atbalsta turnejas ietvaros uzstāsies festivālā Pestivals. Tieši pirms albuma laišanas apgrozībā mākslinieks pirmo reizi atklāti sācis runāt par laiku, kas pavadīts ieslodzījumā, un tā atstāto iespaidu uz mūziķa turpmāko karjeru.

Lai arī latviešu klausītājiem Angel, īstajā vārdā Sirach Charles, vēl nav iepazīts, Lielbritānijā un Rietumeiropā jaunais mūziķis ir pietiekami plaši zināms. Tādi pasaules slavu ieguvuši mākslinieki kā Frank Ocean, Cheryl Cole un Ed Sheeran jauno mākslinieku sauc par vienu no saviem mīļākajiem šī brīža izpildītājiem. Ar savu pirmo singlu karjerā „Go In, Go Hard” Angel spējis iekarot 14. vietu Lielbritānijas R’n’B mūzikas aptaujā, bet ar nākamo singlu „Wonderful” ieņēmis jau pirmo vietu R’n’B un devīto vietu Lielbritānijas skaņdarbu kopējā aptaujā. Ar nesen iznākušo albumu „About Time” mūziķis plāno iegūt stabilu vietu starp Eiropas R’n’B žanra pārstāvjiem. Albuma koncertturnejas ietvaros mākslinieks pirmo rezi viesosies arī Baltijā – Latvijā, populārās mūzikas un kultūras festivālā Pestivals, kas šovasar norisināsies Mežaparkā 12. un 13. jūlijā.

Par saviem lielākajiem iedvesmas avotiem mūziķis min tādus māksliniekus kā Timbaland un Dru Hill, tomēr Angel aizraušanās ar mūziku aizsākusies jau ļoti agrā vecumā. Mākslinieka tēvs bijis taustiņinstrumentālists tādās plaši pazīstamās regeja grupās kā Aswad un Luciano, tāpēc jau bērnībā puisim bija iespēja apgūt dažādu mūzikas instrumentu spēlēšanu un darboties ar mūzikas ierakstu iekārtām. Jau desmit gadu vecumā Angel kļuvis par daļu no tēva veidotās ģimenes regeja grupas – The Charles Family. Grupa ieguvusi ievērojamu popularitāti, 2004. gadā par ģimenes ansambli izveidota domukentālā filma “One Life”. Drīz pēc tam The Charles Family projekts izjucis, bet jaunais mūziķis iesaistījies skaņdarbu producēšanā, kļūstot par līdzautoru virknei panākumus guvušu popmūzikas izpildītāju skaņdarbiem, kā Pixie Lott un Jason Derulo kopdziesmai Coming Home, un Roll Deep izpildītajai Green Light.

Jaunais albums "About Time" iznācis 15. aprīlī, bet jau labu laiku pirms tam mākslinieka mājas lapā bija iespējams noklausīties fragmentus no tajā ietvertajām dziesmām, kā arī paša mūziķa komentārus par albuma saturu un māksliniekiem, ar kuriem notikusi sadarbība ieraksta tapšanas laikā. Neskatoties uz to, ka šis ir tikai pirmais Angel studijas albums, tā tapšanā mākslinieks sadarbojies ar tādiem populāriem R’n’B žanra pārstāvjiem kā Frank Ocean un George the Poet.

Šobrīd Angel var atļauties dzīvi Londonas centrā un nodrošināt sevi ar visu nepieciešamo, tomēr ceļš līdz panākumiem nav bijis viegls. Jaunajam albumam iedvesmu mūziķis guvis, astoņus mēnešus pavadot ieslodzījumā 2008. gadā. Apstākļu sakritības dēļ Angel ticis apsūdzēts laupīšanā, un laiks līdz tiesas spriedumam bijis jāpavada aiz cietuma restēm. Tas devis iespēju pārdomāt dzīves vērtības un sniedzis ļoti daudz brīvā laika sava radošā talanta attīstībai. Pēc tam, kad ar tiesas spriedumu Angel ticis atzīts par nevainīgu, topošais mākslinieks uzsācis patstāvīgu dzīvi Londonā, lai pilnībā pievērstos savu muzikālo ideju realizēšanai. Pateicoties savai neatlaidībai, pavisam drīz ambiciozais mūziķis ieguvis iespēju ierakstīt savu pirmo singlu, ar ko pēcāk iekarojis nacionālo mūzikas topu virsotnes.

Angel atzīst, ka nevienam nenovēl nonākt situācijā, kas var novest līdz ieslodzījumam, tomēr ir pateicīgs par mēnešiem, kas pavadīti aiz restēm, jo tie likuši atrast jaunekļa īsto dzīves aicinājumu – mūziku. Mākslinieks spēj ļoti labi iejusties citu jauniešu ādā, kam dzīvē nākas saskarties ar neparedzētām grūtībām, tāpēc paralēli radošajai darbībai aktīvi nodarbojas ar jaunu, talantīgu mūziķu atbalstīšanu karjeras uzsākšanas posmā, kā arī iesaistās labdarībā, atbalstot sava vecuma cilvēkus, kas tikko iznākuši no ieslodzījuma.

Biļetes uz festivālu nopērkamas “Biļešu Serviss” tīklā.

Vairāk par Angel: www.thisisangel.com
Festivāla Pestivals mājas lapa: www.pestivals.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV