Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Sākusies balsošana par dalību festivālā Galapagai

Easyget.lv, 20.05.2013. 16:25

Atklāta balsošanas platforma, kurā mūzikas grupas no Baltijas valstīm ar fanu atbalstu turpinās cīņu par šīs vasaras muzikālo balvu - dalību Lietuvas lielākajā festivālā Galapagai 2. un 3.augustā
Sākusies balsošana par dalību festivālā Galapagai

Līdz 13.maijam ikviena Baltijas mūzikas grupa vismaz trīs cilvēku sastāvā varēja pieteikties cīņai par šīs vasaras kāroto balvu - iespēju uzstāties uz “Feel free” skatuves Lietuvas lielākajā rokmūzikas festivālā Galapagai. Drosmi mesties cīņā izrādīja 24 grupas no Latvijas un 19 grupas no Lietuvas. Igaunijā konkursa pieteikumu iesniegšana noslēgsies šodien.

Grupu iesniegtos pieteikumus izvērtēja kompetenta žūrija konkursa organizatoru sastāvā. Priekšatlasē tika noteikta grupu atbilstība kvalitātes un oriģinalitātes kritērijiem, kā arī atbilstība Galapagai festivāla muzikālajam žanram. No katras valsts žūrija izvēlējās sešas labākās grupas, kuras turpinās cīņu par galveno balvu. Latviju šajā etapā pārstāvēs grupas Crow Mother, Stagnant Project, Burned In Blizzard, Pūķa gars, Slivers Cross un Pyro Trees, savukārt no Lietuvas tālāk izvirzītas grupas Stiffer, Chasing The Rise, Last Coin, Innuendo, Monkey Tank un Perfection Theory.

No šodienas pusfinālisti turpinās cīņu jau kopā ar saviem uzticamajiem faniem un citiem melomāniem. Līdz pat katras valsts fināla koncerta norises dienai tiks aktivizēta īpaša balsošanas platforma http://rock-distribution.com/battles. Ceļojot pa savas valsts karti, katra no grupām ar savu fanu atbalstu tuvosies konkursa galamērķim - Zarasai ezera salai, kas gadu no gada ir nemainīga Galapagai festivāla norises vieta. Katra balss, ko saņems kāda no grupām, būs 1 km tuvāk mērķim un tuvāk fināla koncertam, jo tikai četri no sešiem pusfinālistiem uz cīņu tiksies klātienē.

Fināla koncerts Viļņā noritēs 25.maijā, Rīgā - 31.maijā, savukārt Tallinā - 1.jūnijā. Fināla koncertu norises vietas tiks precizētas. Koncertu laikā tā viesi ar klātienes balsošanu varēs noteikt savu vakara favorītu. Sacensībās katrā no valstīm būs uzvarējusi tā mūziķu grupa, kura kopvērtējumā būs ieguvusi vislielāko punktu skaitu, summējot koncerta un balsošanas platformas rezultātus.

Grupu cīņas organizē Galapagai festivāls kopā ar mūzikas instrumentu vairumtirgotājiem Rock Distribution un vienu no lielākajiem mūzikas instrumentu un skaņu sistēmu ražotājiem Peavey. Konkursu tehniski atbalsta dizaina aģentūra JVeart.

Galapagai ir starptautisks rokmūzikas un izklaides festivāls, kas ik gadu mūzikas fanus pulcē uz Zarasai ezera salas Lietuvā. Festivāla 10 gadu vēsturi veido dučiem mūziķu, kuru vārdi izskanējuši ne tikai Baltijas, bet arī visas pasaules mūzikas aprindās. Festivālā Latviju savulaik ir pārstāvējuši R.A.P., Opus Pro un Aisha, Triānas Parks, The Hobos, Laime Pilnīga un citi. Šogad festivāls noritēs no 2. līdz 3.augustam un tajā muzicēs iemīļotie Astro’n’out, Instrumenti, The Sound Poets, Relicseed un Trendkill Method.

http://rock-distribution.com/battles

Foto: Burned In Blizzard. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV