Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pestivālā uzstāsies vācu mūziķe DENA

Easyget.lv, 22.05.2013. 10:44

Festivālā Pestivals viesosies dziesmas „Cash, Diamond Rings, Swimming Pools” autore un izpildītāja no Vācijas – DENA
Pestivālā uzstāsies vācu mūziķe DENA

DENA, kā daudzi citi mūsdienu mākslinieki, popularitāti ieguvusi, pateicoties mūzikas video vietnei Youtube.com. Lai arī mākslinieces debijas albums ir tikai tapšanas stadijā, DENA jau uzsākusi Eiropas koncertturneju, kuras ietvaros viesosies arī Rīgā, informē festivāla Pestivals organizatoru pārstāve Elīna Štēbele.

Mūzikas cienītāji, kam patīk noklīst Youtube.com vietnes nebeidzamajā video pasaulē, lai atklātu jaunus mūziķus un izpildītājus, noteikti uzgājuši populāro Cash, Diamond Rings, Swimming Pools – jaunās bulgāru mūziķes DENA video ar tā lipīgo melodiju un ironiskajiem dziesmas vārdiem.

DENA (īstajā vārdā Denitza Todorova) uzaugusi Bulgārijā, bet nu jau vairāk kā astoņus gadus dzīvo Vācijā, kur sākotnēji studējusi multimediju dizainu un fotogrāfiju, un paralēli rakstījusi mūziku. Pēc mācībām jauniete pilnībā pievērsusies radošajai darbībai – DENA raksta un producē mūziku, un, pateicoties savām profesionālajām zināšanām, aktīvi piedalās arī savu dziesmu videoklipu radīšanā. Neskatoties uz to, ka profesionālo darbību mūzikas jomā DENA uzsākusi salīdzinoši nesen, māksliniece jau sniedz uzstāšanās klubos un koncertzālēs lielākajās Eiropas pilsētās. DENA min, ka savā muzikālajā daiļradē galvenokārt iedvesmojusies no pagājuša gadsimta deviņdesmito gadu māksliniekiem un par vienu no savām mīļākajām grupām sauc amerikāņu muzikālo apvienību Destiny’s Child.

Lai arī DENA līdz šim vēl nav izdevusi savu studijas albumu, mūziķes dziesmu skanējums jau tiek pielīdzināts tādiem plaši atpazīstamiem populārās mūzikas vārdiem kā britu M.I.A. un amerikāņu Santigold. Pati DENA atzīst, ka minēto mūziķu dziesmas dzirdējusi tikai pāris reizes un lielu uzmanību kritiķu viedoklim un salīdzinājumiem nepievērš.

DENA aktīvi strādā pie sava jaunā albuma ierakstu studijā Kaiku Studios, Berlīnē un jau drīzumā sola klausītājiem nodot jaunas dziesmas. DENA savas pirmās koncertturnejas ietvaros viesosies arī Rīgā, kur 13. jūlijā kāps uz festivāla Pestivals galvenās skatuves kopā ar tādiem aktuāliem mūziķiem kā Selah Sue, Loreen, Parachute Youth, The Qemists un citi.

Papildus informācija: www.pestivals.lv
DENA oficiāla mājas lapa: denafromtheblock.com

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV