Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Astro’n’out Galapagai dziedās angliski

Reinis Graudiņš, 30.05.2013. 10:02

Lietuvas rokfestivālā Galapagai šogad koncertēs aktuālākās pašmāju grupas Instrumenti, The Sound Poets, Trenkill Method, Astro’n’out, kas festivālā uzstāsies ar īpašu programmu angļu valodā, kā arī Rock Distribution rīkotā grupu konkursa uzvarētāji.
Astro’n’out Galapagai dziedās angliski

Galerijas:

Otrdien festivālam Galapagai veltītā preses konferencē kafejnīcā Coffee Inn pulcējās festivāla pārstāvji un nelielu akustisku koncertu sniedza grupas Laime Pilnīga, kas festivālā ir uzstājusies jau trīs reizes, pagājušā gada grupu konkursa uzvarētāji Art of Keeping Secrets un Astro’n’out, kas festivālā uzstāsies šogad.

Grupa Astro’n’out šī gada festivālam izveidojusi īpašu programmu, kurā sagaidāmas dziesmas angliski, kas būs sava veida pirmatskaņojumi. „Šīs ir ļoti jauks mirklis, kas iezīmē draudzību starp abām kaimiņvalstīm. Saucam viens otru par brāļiem, bet satikšanās tik bieži nesanāk. Pateicoties Galapagai festivālam, sākas ciešāka sadraudzība, un es ceru, ka tas būs tikai viens no garākas ķēdes posmiem,” atzīst grupas Astro’n’out dziedātaja Māra Upmane-Holšteina.

Grupu konkursa četrinieks

Šogad Galapagai festivālā pašmāju grupām Astro’n’out, Instrumenti, The Sound Poets, Relicseed un Trendkill Method pievienosies arī Rock Distribution rīkotā grupu konkursa uzvarētāji. Latvijas finālā 7. jūnijā „Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna namā” par iespēju uzstāties uz festivāla skatuves cīnīsies grupas Crow Mother, Burned In Blizzard, Slivers Cross un Pyro Trees, kura pirmā īpašajā balsošanas platformā sasniedza mērķi – Zarasas ezera salu, iegūstot īpašo balvu no Rock Distribution un skaņu tehnikas ražotāja Peavey. Sacensībās būs uzvarējusi tā mūziķu grupa, kura kopvērtējumā būs ieguvusi vislielāko punktu skaitu, summējot koncerta un balsošanas platformas rezultātus. Līdzīgi konkursi norisinās arī Igaunijā un Lietuvā.

Kopskatā no Latvijas bija pieteikušās 24 grupas. Priekšatlasē tika noteikta grupu atbilstība kvalitātes un oriģinalitātes kritērijiem, kā arī atbilstība Galapagai festivāla muzikālajai virzībai.

Divas dienas brīvdabas un mūzikas

Līdzās mūzikai paredzēta plaša sporta un izklaides programma, ko papildinās radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Asāku izjūtu cienītājiem paredzētas arī ekstrēmas izklaides iepējas. Apmeklētājiem tiks piedāvāta arī speciāla enerģijas atjaunošanas progamma. Organizatori sola, ka šeit varēs uzkrāt enerģiju visam nākamajam gadam.

Festivāla ameklētājiem jārēķinās, ka dzīvošana notiks teltīs. Telšu vietas festivālā būs bez maksas. Līdzi iespējams ņemt arī grila un citus piederumus un maksķerēšnas piederumus, lai atpūtu uz salas un brīvā dabā izbaudītu pilvērtīgi. Virkne ēdināšanas uzņēmumu nodrošinās plašu virtuvi - no tradicionālas Lietuviešu virtuves līdz eksotiskiem austrumu ēdieniem.

Galapagai vienpadsmit gadu pastāvēšanas laikā no smagās mūzikas festivāla, kas savulaik pulcēja Baltijas un Eiropas lielākās metāla un roka zvaigznes, pārtapis par festivālu, kurā sastopas visdažādākie mūzikas stili. Šogad festivāla muzikālā eklektika ir visai pievilcīga - pārstāvēti jau pieminētie roks, metals, kā arī dubsteps, reps, popmūzika.

Fesitvālā divās dienas - 2. un 3. augustā - uz trīs skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 30 grupas. Skatuvju nosaukumi ir – “Monster Rock Nights”, “Feel Free” un “Didzioji”. Uz katras no skatuvēm paredzēta dažādu žanru mūzika. Šogad savu dalību apstiprinājušas tādas starptautiskas muzikālas apvienības kā Hadouken! (UK), Clawfinger (SWE), Lyapis Trubeckoy (BY), Antis (LT), The Angelcy (IL), Mandragora (LT), Trendkill Method (LV), Digital Digital (EE), Hayley’s Royal Whorse (FI) un kuplā skaitā klausāmas būs arī labākās lietuviešu grupas.

Vienpadsmit gadu laikā uz festivāla skatuvēm spēlējušas 232 grupas no 13 pasaules valstīm, starp tām Chase & Status, Guano Apes, Paradise Lost, Korpiklaani, Deathstars, Sonic Syndicate, Pain, Breed 77, Blaze Bayley (ex.Iron Maiden), Disco Ensemble, Lapko un citas.

Galapagai festivāls notiks 2. un 3. augustā Zarasas salā, kas atrodas 20 kilometrus no Latvijas robežas un 30 km no Daugavpils. Divu dienu biļete uz festivālu maksā 16 latus, ISIC kartes īpašniekiem cena 13,50 Ls. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā.

Foto: Astro’n’out Galapagai preses konferencē. Foto © Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV