Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Palladium koncertu sniegs Regīna Spektore

Easyget.lv, 10.06.2013. 09:18

5. augustā koncertzālē Palladium pirmo reizi Latvijā koncertēs pasaulslavenā ASV dziedātāja un pianiste Regīna Spektore.
Palladium koncertu sniegs Regīna Spektore

Regīna Spektore (Regina Spector), dzimusi Regīna Iļjiņična Spektore, uzskatāma par vienu no spožākajām pasaules alternatīvās un anti-folka skatuves māksliniecēm. Bieži raksturota kā Torijas Eimosas (Tory Amos) un Keitas Bušas (Kate Bush) muzikālā mantiniece, Spektore savā emocionāli valdzinošajā daiļradē apvieno popmūzikas, džeza, punk, klasiskās mūzikas, hiphopa, kā arī amerikāņu un krievu folkmūzikas elementus.

Spektores saviļņojošās klavierbalādes, tostarp populārākie skaņdarbi „Fidelity”, „Samson”, „Eet” u.c. iekarojuši gan pasaules mūzikas topu virsotnes, gan klausītāju sirdis. Katrai mākslinieces dziesmai piemītošais unikālais skanējums meistarīgi apvieno harizmātiskās austrumu tradīciju pieskaņas ar rietumu mūsdienīgajiem ritmiem. Mūzikas izdevums „Rolling Stone” raksturo Spektores jaunāko albumu „What We Saw from the Cheap Seats” (2012) kā mūziķes iespējams visu laiku labāko ierakstu, piezīmējot ka albuma „plūstošo klavierskaņu caurstrāvotie skaņdarbi, kas ar komiskumu atspoguļo pārdzīvojumus, iecēluši Spektori savas paaudzes Džonijas Mitčelas (Joni Mitchell) statusā”.

Uzaugot ebreju izcelsmes krievu ģimenē Maskavā, Regīna ar vecākiem 80. gadu beigās pārcēlās uz Ņujorku, ASV, kur jaunā pianiste pēc mūzikas konservatorijas absolvēšanas aktīvi pievērsās muzicēšanai un komponēšanai. Pēc pirmajiem pašas izdotajiem ierakstiem un neatlaidīgas koncertēšanas dažādākajos Ņujorkas klubos un pasākumos, plašāku publikas interesi Spektore piesaistīja pēc The Strokes koncerttūres iesildīšanas, kam sekoja arī dalība Kings of Leon un Keane koncertos.

Pēc vairākiem izpārdotiem solo koncertiem, mūziķes trešais albums „Soviet Kitch” (2004) jau tika izdots ar Sire Records ierakstu studijas atbalstu. Aizraujošie skaņdarbi no Spektores desmitiem tūkstošu pārdotajiem albumiem tikuši izmantoti neskaitāmās reklāmās, TV seriālos un filmās, tostarp „Grey’s Anatomy”, „How I Met Your Mother”, „My Sisters Keeper”, „Love and Other Drugs” u.c. Spektore uzstājusies ne tikai pasaules lielākajos mūzikas festivālos, bet arī piedalījusies nozīmīgākajos ASV televīzijas šovos, kā arī muzicējusi Baltā nama Ziemassvētku ballē un neskitāmos labdarības pasākumos.

Biļetes uz koncertu nopērkamas no trešdienas 12. jūnija www.palladium.lv un visās Biļešu Serviss kasēs. Biļetes cena sākot no LVL 24. Tikai otrdien, 11. jūnijā Palladium un Positivus reģistrētajiem lietotājiem biļetes uz koncertu būs pieejamas par īpašo cenu - tikai LVL 19*.

*Biļetes par īpašo cenu pieejamas www.palladium.lv un visās Biļešu Serviss kasēs. Atlaižu kods tiks izsūtīts visiem, kas līdz 10. jūnija plkst. 18:00 būs reģistrējušies www.palladium.lv vai www.positivus.com jaunumu pasta saņemšanai. Biļešu skaits ierobežots.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV