Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Galapagai festivālā Lietuvā uzstāsies Clawfinger no Zviedrijas

Easyget.lv, 11.06.2013. 13:02 | komentāri (1)

Zviedru grupa Clawfinger atgriezīsies Lietuvā, lai pievienotos festivāla Galapagai 2013 jautrības karuselim, kas 2.–3. augustā gaidāms Zarasas ezera salā
Galapagai festivālā Lietuvā uzstāsies Clawfinger no Zviedrijas

Uz festivāla skatuves kāps arī atzīti vietējie mūziķi - repa leģendas G&G Sindikatas, AC/DC Tribute.lt, RoadkiLL, kā arī Relicseed no Latvijas, informē festivāla organizatoru pārstāve Latvijā Kristīne Komarovska.

Zviedru mūziķi, Clawfinger, kurus uzskata par „jaunā metāla” stila pionieriem, kopā spēlē jau 20 gadus, ir ierakstījuši vairākus hitus, pārdevuši neskaitāmus albumus un piedalījušies vācu rokgrupas Rammstein izrāvienā.

Lai gan Clawfinger sacerējumi raksturojami kā smagā mūzikas stila paraugi, viņu dziesmas ir melodiskas, un agresīvi pasniegtie teksti iemieso attiecīgas sociālās idejas. Grupas dziesmas ir skaļi protesti pret megalomāniju, homofobiju un militārismu. Skandināvi Lietuvā uzstāsies otro reizi – lietuviešu auditorijai pirmo reizi bija iespēja tikties ar šo grupu „Be2gether” festivāla laikā.

Īpaši atzīmējama lietuviešu repa leģendas G&G Sindikatas uzstāšanās uz „Didzioji” skatuves. Pārpildītas koncertzāles, birums apbalvojumu un mūzikas viesizrāžu turnejas gan Lietuvā, gan ārzemēs runā paši par sevi. Pagaidiet līdz augustam un tad atdodieties „G&G Sindikatas” enerģijas strāvojumam!

Uz “Roko Naktys” skatuves notiks arī AC/DC Tribute.lt uzstāšanās. Projekts, kas savedis kopā profesionālus rokmūziķus un skatītājiem piedāvā leģendārās austrāliešu grupas dziesmu kaverversijas, ir veiksmīgi uzstājies jau daudzus gadus dažādās Eiropas koncertzālēs.

Arī grupa Relicseed no Latvijas būs viesi uz „Roko naktys” skatuves. Grupa, kas spēlē smago metālu un trešmetālu (trash metal), jau sen ir nostiprinājusi pozīcijas mūsu kaimiņvalstī. Iespaidīgas harmonijas un enerģētiski priekšnesumi ir Relicseed firmas zīme. Grupa ir slavena arī ar uzstāšanos Savienotajās Valstīs, kā arī koncertos kopā ar tādām grupām kā Sabaton, Caliban, Evile, Deadlock, Schecter un Crematory.

Enerģētiskajiem latviešiem pievienosies lietuviešu rokgrupa no Viļņas „RoadkiLL”. Grupa dibināta 2006. gadā un pastāvīgi uzsver savu neremdināmo tieksmi spēlēt. Tas ir puišu galvenais mērķis. Šīgada Galapagai festivālā „RoadkiLL” sola likt visiem lēkāt rokenrola ritmos; tomēr viņi netaisās sevi ierobežot ar atsevišķiem mūzikas stiliem vai kādām klišejām.

Grupa Arcadia, kas arī uzstāsies uz „Roko Naktys” skatuves, tika izveidota kādā garāžā. Pēc vairāku gadu smaga darba Arcadia ir parakstījusi kontraktu ar ierakstu studiju „No Brain Records” un izlaidusi savu debijas albumu „Synth”. Tas grupai pavēra ceļu uz viesizrāžu turnejām un uz ASV, Itālijas un citu Eiropas valstu tirgiem.

“Feel Free” skatuve šīgada Galapagai festivālā piedāvās gluži svaigu mūziku. To sagādās reperis Alekna, kurš ar interneta palīdzību kļuva slavens teju vai dienas laikā. 21 gadu vecais mūziķis pārtrumpo pat slavenus māksliniekus – Facebook viņam jau ielikti 40 tūkstoši „likes”, un viņa video klipiem You Tube vietnē ir jau vairāk par 3 miljoniem skatījumu.

Vēl kāds viesis uz “Feel Free” skatuves – grupa Garbanotas Bosistas. Grupu pamatā veido draugu pulciņš, kuriem ir visai dažāda muzikālā gaume un kuri vecu un jaunu roka, blūza un rokenrola pasaules skaņu vidū cenšas integrēt savu, atšķirīgu skanējumu. Grupa, kas gandrīz piecus savas pastāvēšanas gadus likusi dejot turpat vai visiem galvaspilsētas klubiem un roka bāriem, ir viena no tām, kuras liks atcerēties Lietuvas 21. gadsimta neatkarīgo skatuvi. 2012. gadā grupa izlaida mini albumu „Venera”, alternatīvās mūzikas balvu pasākumā “T.Ė.T.Ė” saņēma gada rokgrupas apbalvojumu, organizēja divas viesizrāžu turnejas Lietuvā un Latvijā un uzstājās Polijā

Galapagai festivāls notiks 2. un 3. augustā Zarasas salā, kas atrodas 20 kilometrus no Latvijas robežas un 30 km no Daugavpils. Divu dienu biļete uz festivālu maksā 16 latus, ISIC kartes īpašniekiem cena 13,50 Ls. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā. 

Foto: Clawfinger. Foto (c) flickr.com/soaronski

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV