Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Gadskārtējās Imantdienas - nedēļas nogalē Cēsīs

Easyget.lv, 09.07.2013. 09:49

Cēsu Pils parka estrādē 13. jūlijā norisināsies gadskārtējie Imanta Kalniņa mūzikas svētki „Imantdienas”, klausītājiem piedāvājot apjomīgu koncertu trīs daļās ar pirmatskaņojumu un iemīļotākajām komponista dziesmām un sadziedāšanos noslēgumā.
Gadskārtējās Imantdienas - nedēļas nogalē Cēsīs

Tradicionālo Imantdienu koncertu šogad atklās pērn izveidotais projekts „Raxtu Raxti”, kas atskaņos Imanta Kalniņa dziesmas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien klasiskos, bet arī tautas mūzikas instrumentus: kokles, dūdas un citus.

Projektā muzicē vairāki grupas „Autobuss debesīs” mūziķi un folkmūzikas pārstāvji Kristīne Kārla - Puriņa un Edgars Kārklis.

Koncerta otrajā daļā sagaidāms pavisam īpašs notikums – oratorijas „Dzejnieks un nāra” otrās daļas pirmatskaņojums. Jaundarbs ar Imanta Ziedoņa vārdiem tapis pavisam nesen un Imantdienās piedzīvos pirmo atskaņojumu grupas „Turaidas Roze” un solistu Līgas Priedes, Uģa Rozes un Jēkaba Kalniņa izpildījumā.

Savukārt koncerta trešajā daļā uz sadziedāšanos, izpildot pašas populārākās komponista dziesmas, aicinās grupa „Autobuss debesīs”, Marts Kristiāns Kalniņš un dziedošies aktieri Karīna Tatārinova, Maija Doveika un Artis Robežnieks.

Koncerta trešās daļas repertuārā būs gan neiztrūkstošās „Lilioma dziesma”, „Par to gadījumu ar Džordano Bruno”, „Jautra dziesmiņa sev pašam”, „Dziesma, ar ko tu sācies”, „Viņi dejoja vienu vasaru”, gan pēdējos gados reti atskaņotās „Bimini”, „Akāciju palags”, „Visskaistākās ogas pasaulē” un citas.

Sēdvietu biļetes uz Imantdienu koncertu ir praktiski izpirktas, tāpēc no pirmdienas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv iespējams iegādāties ieejas biļetes. Tās būs pieejamas arī pirms koncerta norises vietā.

Foto: Imants Kalniņš. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV