Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris uzstāsies Daugavas koncertzālē

Easyget.lv, 16.07.2013. 14:42 | komentāri (1)

Nākamnedēļ, 25.jūlijā, Daugavas koncertzālē muzicēs enerģiskais Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris, ieskandinot jaunu, latvju dainu iedvesmotu mūzikas albumu.

Dzelzs vilka mūziķi jau vairākus gadus veiksmīgi sapludina latviešu tautasdziesmu poēziju un pašu oriģinālmūziku, radot svaigu skanējumu, kas līdz šim iemūžināts divos albumos - “Vakara Zvaigzne” un “Uijā uijā nikni vilki”, kas saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu kā labākais tautas mūzikas albums. Turpinot iet šo ceļu, Dzelzs Vilks atkal devies meklējumos – šovasar top jauns, latvju dainu iedvesmots albums, bet tā krāsainākam skanējumam izveidots neliels orķestris.

Jaunā apvienība jeb Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris ugunskristības piedzīvoja jau pērn Siguldā, vasaras saulgriežos, taču tā saknes sniedzas dziļāk - Dzelzs vilka ikgadējā mūsdienu tautas mūzikas pasākumā “Jaunie Jāņi”, kas iemantojis plašu atzinību koncertos Andrejsalā un citviet Latvijā.

Piesakot jaunu, pēc kārtas trešo albumu, kas balstītu tradicionālos tekstos, Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris aicina uz ieskaņas koncertu Daugavas koncertzālē, Rīgā, 11. novembra krastmalā 17. Koncertā skanēs gan pavisam jaunas dziesmas, gan labi zināmas Dzelzs vilka dainas. Tam visam klāt šķipsna ķecerības un aizrautīgu melodiju, kas neļauj palikt mierā nedz lielai, nedz mazai kājai, sola mūziķi.

18. jūlijā Daugavas koncertzālē gaidāmajam Melo-M koncertam sagatavota īpaša programma, kas lieliski atbilst gada karstākajam laikam. Trīs čellu izpildījumā koncertā izskanēs dzīvespriecīgi un enerģiski skaņdarbi, to klāstā būs gan jaunākie grupas skaņdarbi – versijas par latviešu tautas mūzikas tēmām, gan pasaules tautu mūzikas spilgtākās melodijas, opermūzikas pērles, deju hiti un grupas dalībnieka Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas.

Koncertu sākums plkst. 20:00, ieeja no plkst. 19:00. Iespējama arī galdiņu rezervācija: +371 26045121 (Aleksejs) vai daugavaskoncertzale@gmail.com

Biļetes uz koncertiem pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena - 7 LVL.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV