Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LSO koncertcikli bērniem un jauniešiem skanēs visā Latvijā

Easyget.lv, 10.10.2013. 14:40

Liepājas Simfoniskais orķestris šosezon bērniem un jauniešiem ir izveidojis divus dažādus koncertu ciklus, kas trīs reizes šajā mācību gadā skanēs gan Liepājā, gan citās Latvijas pilsētās.
LSO koncertcikli bērniem un jauniešiem skanēs visā Latvijā

Galerijas:

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) un Andris Ērglis aicina bērnus 18.oktobrī plkst.12:00 un plkst.13:30 Liepājas Graudu ielas koncertzālē (Graudu iela 50) uz koncertciklu „Noslēpumu karaļvalsts – Mūzika”. 19.oktobrī šis koncertcikls skanēs arī Rundāles pilī. Savukārt uz koncertciklu jauniešiem „Komponists – kas tas tāds?” orķestris aicina 16.oktobrī Ogres Kultūras centrā, bet 17.oktobrī Priekules un Vaiņodes Kultūras namos.

„Šosezon sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi un uzņēmumu „Latvenergo” skolu koncertiem esam izveidojuši jaunu koncepciju – tagad mēs auditoriju dalīsim divās daļās pēc vecuma, tas ir, no bērnudārza līdz 6.klasei un no 7. līdz 12.klasei. Jo nav iespējams izveidot vienlīdz saistošu koncertlekciju gan bērndārzniekiem, gan skolas beidzējiem. Tas nozīmē, ka piedāvāsim divus koncertciklus vienlaicīgi un katrai vecuma grupai par pilnīgi citām tēmām,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Jaunākajai auditorijai (bērniem līdz 6.klasei) Liepājas Simfoniskais orķestris šogad 3 koncertos piedāvās ieklausīties, kā dažādi dabas tēli un parādības, kā arī pasaku tēli tiek atspoguļoti mūzikā. Koncertciklam ir dots nosaukums „Noslēpumu karaļvalsts – Mūzika”. Pirmajā koncertā „Daba Mūzikā” var uzzināt, kā mūzikā skan vētra, kā kladzina simfoniskā vista un kā izklausās jūra, otrajā koncertā „Kosmoss Mūzikā” bērni varēs ieklausīties planētās un zvaigznēs, bet trešais koncerts „Pasaka Mūzikā” piedāvās aizceļot uz kalnu karaļa alu, dzirdēt raganas lidojumu un milžu cīņas.

Vecāko auditoriju (jauniešus no 7.klases) Liepājas Simfoniskais orķestris 3 koncertos no cikla „Komponists – kas tas tāds?” iepazīstinās ar daudziem pasaules slaveniem skaņražiem, atklājot, ka arī komponists ir tāds pats dzīvs cilvēks kā mēs visi. Pirmais koncerts „Komponists un ģimene” stāsta par vairāku slavenu komponistu attiecībām ar saviem vecākiem, māsām un brāļiem, otrais koncerts „Komponists un mūza” rādīs, ka arī komponisti mēdz neprātīgi iemīlēties, bet trešais koncerts „Komponists – kritika un triumfs” vēstīs par to, kādus ne vien publikas nopēlumus, bet arī slavas gājienus nākas piedzīvot komponistam.

Visus koncertus vada dziedātājs Andris Ērglis un fonu papildina izteiksmīgas vizualizācijas.
18.oktobrī plkst.12:00, kā arī plkst.13:30 Liepājā, Graudu ielas koncertzālē orķestris atskaņos bērnu cikla „Noslēpumu karaļvalsts – Mūzika” pirmo koncertu „Daba Mūzikā”. Ieejas maksa – 0.70 LVL.

Tuvākie koncerti citās Latvijas pilsētās:

  • 16.oktobrī plkst.14:00 Ogres Kultūras centrā jauniešu cikla „Komponists – kas tas tāds?” pirmais koncerts „Komponists un ģimene” (plašāka informācija pie Ogres Kultūras centra pārstāvjiem);
  • 17.oktobrī plkst.12:00 Priekules Kultūras namā jauniešu cikla „Komponists – kas tas tāds?” pirmais koncerts „Komponists un ģimene” (plašāka informācija pie Priekules Kultūras nama pārstāvjiem);
  • 17.oktobrī plkst.14:00 Vaiņodes Kultūras namā jauniešu cikla „Komponists – kas tas tāds?” pirmais koncerts „Komponists un ģimene” (plašāka informācija pie Vaiņodes Kultūras nama pārstāvjiem);
  • 19.oktobrī plkst.11:00, kā arī plkst.13:00 Rundāles pilī sadarbībā ar biedrības „Ascendum” projektu „Garā pupa” bērnu cikla „Noslēpumu karaļvalsts – Mūzika” pirmo koncertu „Daba Mūzikā” (plašāka informācija www.garapupa.lv).

Informācijai par šiem un citiem Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem var sekot orķestra mājas lapas www.lso.lv kalendārā.

Foto: Andris Ērglis koncertā bērniem un jauniešiem. Foto (c) Jānis Vecbrālis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV