Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mariss Jansons izvēlas kori „Latvija” sadarbībai pasaules turnejā

Easyget.lv, 05.11.2013. 09:52

Šonedēļ Sanktpēterburgā un Maskavā Concertgebouw orķestris Marisa Jansona vadībā atskaņos Gustava Mālera 2. simfoniju, kuras atskaņojumā piedalīsies arī Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.
Mariss Jansons izvēlas kori „Latvija” sadarbībai pasaules turnejā

Muzikālā pasaule šajā gadā atzīmē Marisa Jansona 70. jubileju, kā arī viņa vadītais Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestris šogad svin 125. gadskārtu. Par godu šiem notikumiem orķestris organizē plašu vispasaules koncertturneju visa gada garumā. Koncerti jau notikuši Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā un Austrālijā.

8. novembrī Sanktpēterburgas filharmonijā un 10. novembrī Maskavā P. Čaikovska koncertzālē Concertgebouw orķestris Marisa Jansona vadībā atskaņos Gustava Mālera 2. simfoniju, kuras atskaņojumā piedalīsies arī Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”.

“Mums ir liels prieks, ka saņēmām uzaicinājumu piedalīties izcilā projektā. Būt daļai no Concertgebouw orķestra pasaules turnejā iesaistītiem māksliniekiem jau ir pagodinoši, bet īpaši godpilns ir Marisa Jansona ielūgums uz sadarbību Sanktpēterburgā. Šajā pilsētā diriģenta spožais talants ieguva izglītību, piedzīvoja izaugsmi un slavas gājuma sākumu, un joprojām Sanktpēterburgā ir maestro mājas,” atzīst kora direktors Māris Ošlejs.

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” ar Marisu Jansonu un Amsterdamas Karalisko Concertgebouw orķestri ir sadarbojies 2011. gadā, kad martā Amsterdamā, Concertgebouw zālē divos koncertos tika atskaņota vērienīgā G. Mālera 8. simfonija. Ir izdots arī koncerta ieraksts kompaktdiska un blu-ray formātā. Plašāka informācija par iespēju iegādāties ierakstu meklējama Concertgebouw mājas lapā http://www.concertgebouworkest.nl/en/Shop/Mahler-Symphony-No-8-Blu-Ray/

Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestris simfonisko orķestru topā jau daudzus gadus ir starp vislabākajiem pasaules orķestriem. Mariss Jansons ir orķestra mākslinieciskais vadītājs kopš 2004. gada.

Plašāka informācija par G. Mālera 2. simfonijas atskaņojumiem pieejama šeit:
Pēterburgā: http://www.philharmonia.spb.ru/rus/afishabzf2013-11
Maskavā: http://meloman.ru/concert/orkestr-konsertgebau-dirizher-maris-yansons-2/

Foto: Mariss Jansons. Foto (c) Marko Borgreve

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV