Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Orķestris Rīga decembrī sniegs četrus dažādus koncertus

Easyget.lv, 20.11.2013. 14:30

Adventa un Ziemassvētku laikā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” piedāvā četras koncertprogrammas dažādās Rīgas koncertzālēs, kurās kopā ar orķestri uzstāsies klausītāju iemīļoti solisti, informē orķestra pārstāve Ilze Miķelsone.

Pirmās Adventes koncertā, kas notiks 1. decembrī plkst. 15.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā, orķestris „Rīga” uzstāsies kopā ar Rīgas kamerkori „Ave Sol”, diriģentu Raiti Ašmani un solistiem Aiju Vītoliņu (Amber) un Daumantu Kalniņu. Skanēs Ziemassvētku dziesmas un klasiskās melodijas – „Jūs, bērniņi, nāciet”, „Ziemeļbriedis Rūdolfs” „Baltie Ziemassvētki”, „Klusa nakts, svēta nakts”. Ar Rīgas domes un Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu šis koncerts Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ir pieejams bez maksas.

Mazajiem klausītājiem paredzēts koncerts „Ziemassvētku stāsti”, kas notiks kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē 4. decembrī plkst. 13.00. To vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš. Skanēs fragmenti no Pētera Čaikovska baleta „Riekstkodis”, kā arī populārās gadu mijas filmas „Viens pats mājās” un citas Ziemassvētku melodijas. Šis ir abonementa „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” otrais koncerts. Abonementus var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Savukārt 25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē orķestris „Rīga” uzstāsies Rīgas Ziemassvētku koncerta otrajā daļā. Svētku laika mūzikas programmu klausītājiem piedāvās aktrise Dita Lūriņa, operas dīva Kristīne Gailīte, solisti Ingus Pētersons, Daumants Kalniņš un Ieva Sutugova, Rīgas Doma zēnu koris un diriģents Mārtiņš Klišāns, Mazais operas un teātra orķestris jeb orķestris „Moto”, Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncertu rīko „BT1 Music” un atbalsta Rīgas dome.

Ar koncertu „RIGA JAZZ Ziemassvētkos” 26. decembrī plkst. 20.00 Lielajā ģildē orķestris „Rīga” noslēgs 2013. gadu. Šajā koncertā Otro Ziemassvētku vakarā skanēs gan džeza stilā aranžētas Ziemassvētku melodijas, gan populāras džeza kompozīcijas. Uzstāsies orķestra „Rīga” bigbends un diriģents Raitis Ašmanis, vokālā grupa „Framest” un solisti – Ieva Kerēvica, Ieva Sutugova, Daumants Kalniņš un Andris Ērglis. Biļetes vēl ir pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Aktuālākā informācija – www.music.lv/riga, www.facebook.com/RIGAorchestra un www.draugiem.lv/pporiga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV