Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Grupa Iļģi aicina uz Ziemas saulgriežiem Iļģuciemā

Easyget.lv, 12.12.2013. 09:42

21. decembrī plkst. 18.00 Kultūras centrā „Iļģuciems” Ziemas saulgriežus varēs sagaidīt kopā ar grupu „Iļģi”. Tā būs prieka un enerģijas pilna latviešu tautas svētku tradicionāla svinēšana.
Grupa Iļģi aicina uz Ziemas saulgriežiem Iļģuciemā

Koncerts iecerēts divās daļās. Pirmajā daļā, piedaloties grupas pilnam sastāvam un viesmāksliniecei Zanei Šmitei, tiks spēlētas un dziedātas Ziemassvētku dziesmas - latviešu tautasdziesmu aranžējumi, kā arī grupas „Iļģi” oriģinālmūzika. Programma ir izstrādāta un noslīpēta gadu gaitā, tā iemūžināta arī albumā „Totari”, kas tika laists klajā pirms astoņiem gadiem.

Otrajā daļā paredzēta danču programma – latviešu un kaimiņtautu deju spēlēšana un mācīšana, piedaloties Rīgas Danču kluba dalībniekiem, kuri svētku svinēšanā iesaistīs arī koncerta apmeklētājus.

Grupa „Iļģi” ir Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski visatzītākā mūsu zemes world music. Toreiz, 1981. gada pavasarī, Iļģuciema kultūras nama vadība folkloras ansambli dibināt un vadīt aicināja nesen konservatoriju beigušo vijolnieci Ilgu Reiznieci, kas tajā laikā darbojās arī folkloras kopās „Skandinieki” un „Bizīteri”.

Kultūras centrs „Iļģuciems” nosvinējis 40 gadu jubileju, bet grupa pavasarī nosvinēja 32. dzimšanas dienu. Tā kā Iļģuciems uzskatāms par „Iļģu” dzimšanas vietu, kultūras centrs ar prieku uzņēma grupas vēlmi šogad savu tradicionālo Ziemas Saulgriežu koncertu piedāvāt „Iļģuciema” apmeklētājiem.

Ieeja maksa – Ls 1.41 (EUR 2.00), skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 0.70, (EUR 1.00)

Foto: Grupa "Iļģi". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV