Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Kerēvica, Skrastiņš un Jope sastapsies „Mīlestības karnevālā”

Easyget.lv, 21.01.2014. 14:17

14. februārī – Svētā Valentīna dienā - plkst. 19.00 Lielajā ģildē notiks koncerts „Mīlestības karnevāls”.

Koncertā piedalīsies džeza dziedātāja Ieva Kerēvica, skatītāju mīlētais Dailes teātra skatuves mākslinieks Artūrs Skrastiņš un Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Juris Jope, Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un orķestra bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, informē PPO „Rīga” mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone. Koncertu vadīs Anete Ašmane un Artūrs Skrastiņš.

Koncerta vadmotīvs ir karnevāls – gan cēlais Venēcijas karnevāls ar senām Viduslaiku tradīcijām, kam raksturīgas smalkas maskas un maskarāde gandrīz mēneša garumā, gan krāšņais un skaļais Riodežaneiro karnevāls – košu tērpu un masku parāde. Venēcijas karnevāla noskaņu mūzikā radīs skaņdarbs „Accademia”, kura autors ir itāļu komponists Žans Pjērs Reverberi, kurš zināms kā kamerorķestra „Rondo Veneziano” dibinātājs un vadītājs, savukārt Latīņamerikas karnevālu koncertā atspoguļos argentīniešu, meksikāņu un brazīliešu komponistu skaņdarbi – „Latin Celebration”, „Brazil”.

Karnevāla maskas slēpj mīlētāju sejas un sargā viņu noslēpumus, ko koncertā izdziedās Ieva Kerēvica duetos ar abiem koncerta solistiem – Artūru Skrastiņu un Juri Jopi tādās populārās mīlas dziesmās kā „Somethin’ Stupid”, „Lady is a Tramp”.

Vairāku vokālo konkursu laureāte un muzikālo izrāžu dalībniece ar apburošu balsi Ieva Kerēvica interpretēs džeza klasiķu solo kompozīcijas, tostarp Džordža Geršvina „Embraceable” un Ričarda Rodžersa „My Funny Valentine”.

Viens no populārākajiem aktieriem Latvijā - Artūrs Skrastiņš pirmo reizi koncertēs kopā ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga”, koncertā 14. februārī izpildot pazīstamas mīlas dziesmas kopā ar orķestri. A. Skrastiņš vairākkārt saņēmis „Spēlmaņu nakts” balvas, 2012. gadā apbalvots ar Harija Liepiņa balvu, bet 1998. gadā – „Lielo Kristapu” par Beisika lomu Jāņa Streiča filmā „Likteņdzirnas”.

Latvijas Nacionālā teātra aktieri Juri Jopi skatītāji iemīlēja kā Kvazimodo lomas atveidotāju 2012. gadā iestudētajā izrādē „Parīzes Dievmātes katedrāle”, bet 2013. gadā viņš iemantoja skatītāju simpātijas, atveidojot titullomu Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes atjaunotajā rokoperas „Lāčplēsis” iestudējumā. Arī J. Jopem šī būs pirmā uzstāšanās kopā ar orķestri „Rīga”.

Biļetes uz Valentīndienas koncertu „Mīlestības karnevāls” iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Aktuālākā informācija ir pieejama www.music.lv/riga, www.facebook.com/RIGAorchestra, www.draugiem.lv/pporiga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV