Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Šveiciešu duets UMS 'n JIP atgriežas Rīgā

Easyget.lv, 28.01.2014. 10:17

Pasaulē visvairāk koncertu sniegušais mūsdienu mūzikas ansamblis – duets UMS 'n JIP no Šveices 4. un 7. februārī viesosies Rīgā.
Šveiciešu duets UMS 'n JIP atgriežas Rīgā

Ansambli UMS 'n JIP 2007. gadā izveidoja blokflautiste Ulrike Majere-Špona (UMS) un kontrtenors Havjers Hāgens (JIP). Patlaban tas ir viens no novatoriskākajiem un izcilākajiem Viduseiropas mūsdienu mūzikas ansambļiem. Duets ik gadu sniedz ap simt koncertu, tādēļ atzīstams par pasaulē visvairāk koncertu sniegušo mūsdienu mūzikas ansambli.

Duets aktīvi veido inovatīvus sadarbības projektus ar jaunajiem komponistiem Šveicē, Ķīnā, Spānijā, Grieķijā, Japānā, Turcijā, Krievijā, Latvijā, Āfrikā, Saūda Arābijā un Austrālijā. Otro reizi sadarbībai atsaukušies latviešu komponisti un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

Pirmajā sadarbības reizē - festivālā "Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2012" - speciāli ansamblim jaundarbus radīja komponisti Indra Riše, Juris Ābols, Marina Gribinčika un studenti Ieva Klingenberga, Laura Gustovska un Oskars Herliņš, turklāt Ievas Klingenbergas darbu Der Schizophrene ansamblis vairākkārt atskaņojis arī citās valstīs. Līdzīgā veidā sadarbība ir paredzēta arī šogad, jauno skaņdarbu pirmatskaņojumi notiks rudenī vai ziemā.

Šogad vizītes laikā UMS 'n JIP plāno vairākus pasākumus: ansambļa repertuāra un tehnisko iespēju prezentāciju pirmdien, 3. februārī, plkst. 15:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī divus elektroakustiskās mūzikas koncertus – otrdien, 4. februārī, plkst. 18:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē (programmā - Ieva Klingenberga, Anastasija Kadiša, Indra Riše, Čikasi Mijama, Decjins Veņs, Guo Vendzjins, Maksis Kellers, Rēbens de Lotūrs) un piektdien, 7. februārī, plkst. 20:30 Ģertrūdes ielas teātrī (programmā - Nikolajs Hrusts, Antons Svetļičnijs, Mihails Fuksmans, JIP, Mehmets Džans Ēzers, Du Juņa). Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV