Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grupa Toria izdod debijas albumu

Easyget.lv, 10.02.2014. 17:15

Instrumentālās rokmūzikas grupa Toria, svinot gadu kopš atgriešanās uz skatuves, izdod debijas albumu „Octave”.
Grupa Toria izdod debijas albumu

Albuma nosaukumā izmantots „septiņu likums” („oktāvu likums”), kas sevī ietver cilvēces un pasaules izzināšanu caur vispārējo fundamentālo spēku vienotību. Likums dod iespēju saskatīt analoģiju dažāda līmeņa parādībās.

Albumā ietvertās kompozīcijas nodēvētas dažādu dabas stihiju un cilvēces mijiedarbības radīto parādību vārdos. Katrai ir savs raksturs un īpaša nokrāsa, kas raksturo arī dažādos dziesmu tapšanas periodus gada laikā.

Ieraksts veikts 2013. gada rudenī KS Records pie Kārļa Šteinmaņa sadarbībā ar Jevgēņiju Načisu (Aon), kurš specializējas tieši skaņas dizainā un audiālajā grupas tēla veidošanā. Albums ieturēts progresīvā roka manierē, izmantojot dažādus elektroniskās mūzikas ”izteiksmes līdzekļus”, bet nezaudējot melodiskumu un pacilātību, kas izteikti raksturīga postroka žanram. Tās skanējumu sev raksturīgu padarījusi grupas daudzpusīgā mūzikas žanru uztvere, ko paši dalībnieki dēvē par con-fusion rock.

Grupa Toria dibināta 2008. gadā Vidzemē, apvienojoties mūziķiem no Valmieras un Smiltenes. Šobrīd, pēc vairāku gadu radošā pārtraukuma, grupa atgriezusies jaunā sastāvā un aicina visus 15. februārī kopīgi atzīmēt albuma iznākšanu klubā Depo. Pasākumā piedalīsies arī elektroniskās mūzikas veidotājs AON no Jūrmalas un instrumentālā postroka apvienība Miera Vējos no Smiltenes. Sākums 21:00. Ieejas maksa ir 4 eiro, taču, ja esi izprintējis klubsdepo.lv atrodamo flaijeri, tad ieeja ir 3 eiro, bet, ja esi savlaicīgi pieteicies facebook, ka iesi, tad ieeja būs 2 eiro.

Albumu iespējams noklausīties vietnē bandcamp.com http://toria.bandcamp.com/album/octave

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV