Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris izsludina lielkoncertu

Easyget.lv, 19.02.2014. 15:22

Grupas Dzelzs vilks dibinātā mūsdienu tautas mūzikas apvienība Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris ziemas izskaņā izsludina grupas nesen izdotā albuma „Kālabad” lielkoncertu 30. aprīlī Sapņu fabrikā.
Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris izsludina lielkoncertu

Kā informē mūziķu pārstāve Aija Kaukule, lielkoncertā pirmoreiz plašākai publikai vienkopus skanēs Dzelzs vilka dainu iedvesmotā daiļrade, ko vairāku gadu laikā iecienījuši visu vecumu klausītāji. Galvenais vadmotīvs koncertā būs jaunā albuma „Kālabad” dziesmas, tostarp „Salā Jūra Daugaviņa”, taču neizpaliks arī mūzika no Dzelzs vilka labi zināmajiem albumiem „Uijā uijā nikni vilki” un „Kur vakara zvaigzne lec”, šajā reizē - plašākā mūziķu sastāvā un jaunās apdarēs.

„Albums „Kālabad” ir Dzelzs vilka radītas un dainu iedvesmotas ierakstu triādes jaunākais posms, kuru veido grupas mūsdienu tautasdziesmu garā radītie trīs albumi. Šobrīd ir sajūta, ka pienācis laiks šīs triādes labākās dziesmas apvienot plašākā koncertā. Priecāsimies koncertā sastapt visus Dzelzs vilka tautasdziesmu draugus, kuri arvien kuplākā skaitā atbalsta mūsu neparasto aizraušanos ar dainām, kopā dzied un iedvesmo jauniem meklējumiem,” par koncertu saka Juris Kaukulis.

Kopā ar Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestri - Juri Kaukuli, Kasparu Tobi, Mārci Judzi, Kārli Alviķi, Ievu Strodi un Valēriju Cīruli - koncerta skanējumu kuplinās arī grupas draugi - postfolkloras kopa „Vecpilsētas dziedātāji” un tās skanīgās balsis un instrumenti, kā arī citi viesi - pazīstamais mūziķis Andris Alviķis un grupas „Forshpil” vijolniece Inna Raihmane.

Īpaši lielkoncertam tapis atbilstošs skatuves iekārtojums un video, iedvesmojoties no mākslinieces Viviannas Marias Staņislavskas albumam „Kālabad” radītās ilustrāciju galerijas.

Koncerta sākums plkst. 20.00. Pirmās 200 lielkoncerta biļetes grupa piedāvā par īpašu cenu – 10 eiro. Biļetes - no 19. februāra „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV