Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Sinfonietta Rīga ieskandinās Rīgas festivālu Spilves lidostā

Easyget.lv, 15.05.2014. 13:12

Rīgas festivālu, kas šogad notiks jau ceturto gadu, ieskandinās Sinfonietta Rīga un klavesīniste Ieva Saliete diriģenta Normunda Šnē vadībā Spilves lidostā 24. maijā plkst. 19.00.
Sinfonietta Rīga ieskandinās Rīgas festivālu Spilves lidostā

Rīgas festivāla ieskaņas koncertā klavesīniste Ieva Saliete un kamerorķestris Sinfonietta Rīga padomju neoklasicisma stilā celto Spilves lidostas namu, kas iekļauts valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, pārvērtīs par skaņu laboratoriju. Grandiozā arhitektūras pērle ar krāšņiem sienu gleznojumiem būs stratēģisks punkts, kur satiksies divu dažādu laikmetu mūzika – 20. gadsimta 60. un 70. gadu kompozīcijas un 21. gadsimta sākuma skaņdarbi.

Komponists Kristaps Pētersons speciāli šim koncertam uzrakstījis kompozīciju “Akustikas apguve’’. Šajā skaņdarbā mūziķi tiks izvietoti desmit dažādos punktos, tādejādi veidojot spēles ar akustiku un ēkas arhitektūras elementiem. Koncertā skanēs arī sava laikmeta spilgta portretētāja, dziļi vēstošās mūzikas autora Alfrēda Šnitkes “Četras himnas’’ dažādiem kamersastāviem; Ģērģa Ligeti skaņdarbs Continuum ar neparasti mūsdienīgu pieeju vēsturiskajam instrumentam-klavesīnam; jaunā beļģu komponista Gregorija de Hopa skaņdarbs stīgu orķestrim Une roe qui toure, kā arī opuss klarnetei un stīgu kvartetam The Aisle, ko saraktījis ievērojamais mūslaiku zviedru skaņradis Jespers Nordins, kurš spēcīgi ietekmējies no zviedru tautas mūzikas un rokmūzikas.

Ar šo koncertu Sinfonietta Rīga turpina apgūt jaunas koncertvietas, paplašinot mūzikas atskaņošanas iespējas ārpus ierastajām koncertzālēm un aicinot klausītājus ļauties neparastiem muzikāliem izaicinājumiem.

Šis koncerts notiek Eiropas Savienības programmas „Kultūra” projekta New Music: New Audiences ietvaros.

Rīgas festivālu organizē VSIA „Latvijas Koncerti”, atbalsta Rīgas dome. Vairāki festivāla koncerti norisināsies Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

Foto: Sinfonietta Rīga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV