Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„RA Motosport” izcīna divas uzvaras savās debijas sacensībās

Baiba Zvaizgne, 01.02.2009. 03:05

Ar „RA Motosport” uzvaru komandu vērtējumā un vienības ekipāžas Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis triumfu N3 klasē beidzies rallijs „Winter Rally 2009” – šī gada Latvijas rallija čempionāta pirmais posms. Ekipāža Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse, startējot ar Baltijā pirmo Mitsubishi Lancer Evolution X rallija automašīnu, ierindojās sestajā vietā Latvijas čempionāta ieskaitē N4 grupā.

Komandas vadošā ekipāža Strokšs/Jesse trasē devās ar nesen kā sagatavoto pēdējās paaudzes Mitsubishi Evolution. Diemžēl tai trūka dažu nozīmīgu detaļu, kādas šobrīd tirgū Evo X modelim vienkārši nav pieejamas – sporta dzinēja vadības bloka un rallijam atbilstoša starpasu diferenciāļa vadības bloka, sporta degvielas bākas utt. Tādēļ sacensības bija jāaizvada, necerot uz augstiem rezultātiem.

Raimonds Strokšs: „Neskatoties uz to, ka mašīna vēl nav sagatavota par visiem 100 procentiem, esmu ļoti apmierināts ar to un esmu pārliecināts, ka Evo X būs labāks par iepriekšējās paaudzes Evo, tikko kā tiks savests pilnā kaujas gatavībā. Jau uz ralliju „Sarma” automobilim būs vajadzīgās vadības programmas dzinējam un diferenciālim, tādēļ mašīna būs daudz ātrāka un plānoju cīnīties par vietu uz pjedestāla. Ar ralliju Lietuvā kopumā esmu apmierināts, jo esam ieguvuši ieskaites punktus Latvijas čempionāta kopvērtējumā, kā arī esam sapratuši, uz ko spējīga mūsu jaunā mašīna. Gribu pateikt lielu paldies mūsu atbalstītājiem un jo īpaši ģenerālsponsoram – apdrošināšanai sabiedrībai „BTA”. Ceram viņus ar augstiem rezultātiem priecēt arī piecos atlikušajos Latvijas rallija čempionāta posmos.”

Un tiešām – komandas atbalstītājiem ir vērts būt apmierinātiem. Savu pirmo uzvaru rallija karjerā svinēja „RA Motosport” ekipāža Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis, triumfējot N3 klasē. Šāds panākums ļāva „RA Motosport” kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena komandu vērtējumā – lielisks sniegums komandai debijas reizē!

Raimonda Strokša/Anrija Jesses Mitsubishi Lancer Evolution IX un Ivo Priedīša/Mārtiņa Vitkovska Renault Clio sacīkstēs atkal vērot varēs pavisam drīz – 14. un 15. februārī notiks Latvijas rallija čempionāta otrais posms „Sarma 2009”.

„RA Motorsport” komandas ģenerālsponsors ir „Apdrošināšanas sabiedrība BTA”, bet sponsori – „SC Grupa”, būvfirma „ST Baltic

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV