Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Nedēļas nogalē Gulbenē un tās apkaimē turpināsies Latvijas autorallija čempionāts

Viesturs Saukāns, 11.02.2009. 11:28

Nedēļas nogalē turpināsies Latvijas autorallija čempionāts – 14. un 15. februārī Gulbenē un tās apkārtnē notiks otrais posms rallijs „Sarma 2009”. Dalībnieku valsts čempionāta ieskaitē, kā prognozēts, salīdzinājumā ar pirmo posmu Lietuvā, kļuvis ievērojami vairāk. Savukārt ar pirmo numuru trasē dosies čempioni N4 klasē Aivis Egle/Mārtiņš Jerums („SEB Tieto Rallija komanda”). Par intrigu rūpēsies Raimonda Kisiela/Gata Panava („Skandi Auto Rallija komanda”) ekipāža, kura startēs ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu.
Nedēļas nogalē Gulbenē un tās apkaimē turpināsies Latvijas autorallija čempionāts

Rallija „Sarma 2009" iznākumu prognozēt ir sarežģīti, jo uz uzvaru absolūtajā vērtējumā pretendē vairākas spēcīgas ekipāžas. Kisiela/Panava starts ar WRC tehniku iekļauj ekipāžu favorītu pulkā, taču viss būs atkarīgs no tā, cik vienība ātri pielāgosies spēcīgajai mašīnai. Uz uzvaru tēmē arī cits A Plus klases duets - lietuvieši Roks Lipeiķis/Renats Vaitkevičs. Taču neapšaubāmi viņiem būs jācīnās ar Latvijas spēcīgākajām N4 klases ekipāžām - Egli/Jerumu un otru „SEB Tieto Rallija komandas" ekipāžu Jāni Vorobjovu/Audrju Šošu.

Egle/Jerums savu ātrumu lieliski demonstrēja jau pirmajā posmā Lietuvā, savukārt Vorobjovs, šķiet, ir atgriezies kaujas gatavībā, par ko liecina viņa uzvara Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmajā posmā, tā sauktajā Mazajā Sarmā, kā arī stabils sniegums Antslas rallijā Igaunijā. Tiesa, minētie ralliji aizvadīti ar stūrmani Guntaru Zicānu, bet Gulbenē stūrmaņa krēslā sēdīsies lietuvietis Audrjus Šošs, kuram paredzēta pilna Latvijas čempionāta programma kopā ar Latvijas rallija speciālistu.

N4 klasē intrigu sagādās arī Māra Neikšāna atgriešanās sacīkstēs pēc izlaistā rallija Lietuvā. „LMT Rallija komandas" pilots šoreiz startēs kopā ar stūrmani Raivi Jansonu. Kamēr Māra jaunākais brālis Andis Neikšāns cīnīsies pasaules čempionāta posmā Norvēģijā, Māris Neikšāns var pabojāt nervus Latvijas čempionāta favorītiem N4 klasē. Vēl viena ekipāža, kas izpelnījusies līdzjutēju uzmanību, ir „PercAuto Racing" vienība Jānis Feldmanis/Juris Vilmanis, kura pārsteidza ar lielisku sniegumu Lietuvas sacīkstē.

Latvijas čempionāta N4 klasē uz starta stāsies 13 ekipāžas, bet Latvijas kausa A Plus klasē cīņā dosies deviņas vienības.

Latvijas čempionāta 2WD klasē ierindā galvenie šīs sezonas favorīti. Pārsteidzošajiem pirmā posma Lietuvā uzvarētājiem Ivo Priedītim/Mārtiņam Vitkovskim („RA Motorsport") atkal piebiedrosies bez punktiem palikušie Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („AutoStils Rally Team") un Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis („RA Motorsport"). Taču papildu intrigu sagādā atraktīvās Ata Veismaņa/Džo Labucka ekipāžas atgriešanās trasē - vienība var iejaukties cīņā par pjedestāla pozīcijām šajā klasē. 2WD ieskaitē uz starta stāsies sešas ekipāžas - arī krievu sportisti Igors Grušeļevskis/Jans Poedinkovs, kā arī lielā rallija debitanti Dainis Ansons/Kristaps Ulmis, kuri startēs ar Andra Dambja darbnīcā „pieskatītu" Ford Focus.

Latvijas kausa 2WD Super klasē, šķiet, uzvarēt var jebkura no sešām pieteiktajām ekipāžām. Favorīti noteikti būs Viesturs Tilgass/Modris Žeimuts, Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš un Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks („Liepājas Rallija komanda"). Savukārt Gulbenē ļoti spēcīga var izrādīties Zinta Mezīša/Normunda Mazūra ekipāža, ja vien slavenajam VAZ 2107 atkal neuzbruks tehnikas izturības problēmas. Tieši prasme finišēt pirmajā posmā „Winter Rally" Latvijas kausa kopvērtējuma vadībā izvirzījusi Aivo Tamma/Ginta Krišjānova ekipāžu - vienība šo „triku" gatava atkārtot vēlreiz. Savukārt brāļi Kaspars un Mārtiņš Īles („Auto Īle VW Rally Team") Lietuvā Tammam/Krišjānovam brauca pa priekšu, līdz izstājās elektrības problēmu dēļ.

Rallijā „Sarma 2009" notiks arī Latvijas rallijreidu čempionāta pirmā posma sacīkste, tāpēc trasē būs iespēja redzēt arī spēcīgās apvidus automašīnas.

Foto: Zigismunds Zālmanis

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV