Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Starptautiskā turnīra EDU-DO rezultāti

Maksims Ivančikovs, 18.02.2009. 11:08

Sestdien, 14.februārī, Tallinā notika starptautisks turnīrs Edu-Do, kur piedalījās daudzi spēcīgi karatē klubi no Baltijas valstīm un Somijas. Šis turnīrs ir zīmīgs ar to, ka tajā īpaši sīvas cīņas un milzīga konkurence ir starp bērniem vecumā līdz 13 gadiem un kadetiem (14-15 gadi). Šajās vecuma kategorijās katrā piedalās apmēram 20 dalībnieki. Šogad notika arī komandu sacensības zēniem.

Baltijas karatē kluba sportisti parādīja labu sniegumu, neskatoties uz igauņu tiesnešu tieksmi atbalstīt savus sportistus. Baltijas karatē kluba sportisti nelielā sastāvā (9 sportisti) spēja iegūt astoņas pirmās vietas un trīs otrās.
    
Pirmās sacensības sāka kluba katistes Marija Agafonova un Patrīcija Mierkalne. Patrīcija palika nepārspēta  kategorijā 10-11 gadi, aizvadīja četras cīņas un ieņēma 1. vietu. Kategorijā 12-13 gadi meitenes cīnōjās Kata, finālā tikās abas BKK katistes, bet šoreiz spēcīgāka bija Patrīcija Mierkalne un ar 2:1 uzvarēja Mariju Agafonovu. Kadetu kategorijā nepārspēta palika Marija Agafonova, kura ieņēma 1. vietu.

Sacensību turpinājumā norisinājās komandu komitē zēniem. BKK komandā 10-11 gadus veciem zēniem piedalījās  tikai divi sportisti - Dens Sadikovs un Ričards Reinhaus, nevis trīs, kā ir paredzēts  sacensību nolikumā. Visas cīņas bija ļoti sīvas un emocionālas, un BKK sportisti, nezaudējot nevienu, cīņu spēja iekļūt sacensību finālā un uzvarēt to, ieņemot 1. vietu.
    
Otra BKK komanda: Artūrs Keiselis, Jānis Koroļkovs, Toms Logins un Reinis Rūža startēja kategorijā 12-13 gadus jauni zēni. Ļoti emocionālās un grūtās cīņās komanda spēja uzvarēt spēcīgo Igauņu klubu Joshinmon un Budo pārstāvjus un kļuva par sacensību uzvarētājiem.

Individuāli kumitē lieliski nostartēja Dens Sadikovs, kurš kategorijā 10-11 gadi -40kg  aizvadīja četras cīņas un  kļuva par sacensību uzvarētāju.
    
Jānis Koroļkovs smagās cīņās pārspēja savus pretiniekus un iēņēma 1. vietu.
    
Dāvids Spriņģis ļoti pārliecinoši uzvarēja savu vienīgo pretinieku ar 8-0 un ieguva 1. vietu.

Mazāk paveicās Artūram Keiselim, kurš uzvaŗēja trīs cīņas un iekļuva sacensību finālā, kur tikās ar spēcīgu Joshinmon kluba pārstāvi. Visu cīņu dominēja Artūrs, bet tiesneši negribēja atzīt Artūra pārākumu un bija pilnībā Igaunijas pārstāvja pusē. Artūrs cīnījās līdz pēdējai sekundei, pretinieks vienkārsi izvairījās no viņa, rezultātā, nesodot igauni, tiesneši atzina viņa pārākumu un Artūrs zaudēja ar 2:1, ieņemot 2. vietu.

Marija Agafonova uzvarēja kata kategoriju 14-15 gadi meitenēm, ieņēma 2. vietu kategorijā 12-13 gadi, zaudējot Patrīcija Mierkalnei. Tāpat sportiste aizvadīja trīs cīņas kumitē meitenēm 12-13 gadi -50kg, no kurām uzvarēja divas, trešajā piekāpjoties Igaunijas kluba Budoart pārstāvei, rezultātā – 2.vieta.

Apsveicam Kluba jaunos sportistus!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV