Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Intervija ar Jāni Vorobjovu pēc uzvaras rallijsprintā „Ērgļi 2009”

LAF SAK preses dienests, 02.03.2009. 13:15

Jau ziņots, ka nedēļas nogalēs Ērgļu apkaimē norisinājās Latvijas 2009. gada rallijsprinta čempionāta 2. posms - rallijsprints „Ērgļi 2009”, kur uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs un Guntars Zicāns.

Kādi ir Tavi iespaidi par rallijsprintu „Ērgļi 2009”? Daudziem rallijsprinta braucējiem trase šķita ļoti sarežģīta un viltīga, par ko liecina arī ievērojamais avāriju skaits.

J.V. „Dieviņš dāvājā šo skaisto laiku, un šis laiks bija ļoti patīkams tieši braukšanai. Un arī skatītājiem, jo nebija pārāk auksts, nebija slapjš, bija kārtīgas ziemas autosacensības. Trase pārāk sarežģīta nebija un viltīga arī pārāk nebija, bet principā trase bija ļoti laba. Varēja arī nelikt mākslīgos roterus, jo trase nebija pārāk ātra. Tā bija tehniska un tieši tādas trases ir vajadzīgas, it īpaši priekš mazā rallija.”

Šī Tev ir pirmā pilnā sezona rallijsprintā. Kāds ir tavs viedoklis par šo pasākumu, sabiedrību?

J.V. „Es neredzu lielu atšķirību starp lielo ralliju un mazo ralliju, jo šeit ir tieši tādi paši cilvēki, kā lielajā rallijā, viņi tik pat nopietni pieiet pie savas lietas un pie tehnikas, tāpat kā lielajā rallijā. Es uzskatu, ka daudzi no mazā rallija, ja brauktu lielajā rallijā, brauktu pirmajā desmitniekā.”

Ziemā pārsvars pār konkurentiem bija iespaidīgs. Kā varētu attīstīties notikumi vasaras sezonā?

J.V. „Mans pārsvars bija tāpēc, ka ļoti precīzi tika aprakstīti līkumi un tieši dēļ tās pieredzes arī bija lielais pārsvars. Braucot uz pirmo sacensību, es nezināju, kāds es būšu, jebkurā gadījumā es braucu cīnīties. Priekš šīm riepām bija vajadzīga specifiska stenogramma, drusciņ savādāk jāraksta nekā priekš naglām. Par vasaru runājot – mēs arī uz vietas nesēdēsim rokas klēpī salikuši, uz lauriem negulēsim. Strādāsim, lai būtu ātri arī vasarā.”

Šobrīd notiek aktīva diskusija par riepām, jo tiek plānots nākamajā sezonā rallijsprintā standarta ielas riepas aizstāt ar tā saucamajām treniņriepām (sporta riepa ar aptuveni 240 radzēm, kuras ir 2 mm garas).
 

J.V. „Varu pateikt tā – nav jau starpība, tās ir ielas riepas, vai sporta riepas, garās naglas. Jā, uz ātrumiem diference ir, bet svarīgākais, lai visi būtu līdzīgos apstākļos. Ja visi brauc ar mazajām riepām, tātad visi brauc ar mazajām riepām. Ja visi brauks ar lielajām riepām, tātad visi brauks ar lielajām riepām. Standarta riepas tieši veicina sadarbību ekipāžā starp stūrmani un pilotu, kad, kurā laikā tieši jānosauc līkums, kad ir jāpasaka daudz vairāk uz priekšu, lai varētu mašīnu pirms asiem līkumiem sabremzēt mazdrusciņ ātrāk, jo standarta riepas tomēr vairāk slīd. Svarīgākais ir tas, lai izmaksas būtu zemākas.”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV