Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Latvijas čempionāta labākie spēlētāji

Vita Ļebedeva, 31.03.2009. 11:19

2009. gada Latvijas atklātā čempionāta virslīgā sezona ir noslēgta. Par regulārā čempionāta labāko vārtsargu atzīts Edgars Lūsiņš (HK „Ozolnieki/MONARCH”). Labākais aizsargs – Kaspars Vitkovskis (HS „Rīga/Prizma-Hanza”), labākais uzbrucējs Vadims Romanovskis (HK „CONCEPT”). Labākie spēlētāji noteikti pēc klubu pārstāvju aptaujas rezultātiem.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva SC „Energija” uzbrucējs Dovydas Kulevičius. Viņš aizvadīja 27 spēles regulārajā čempionātā, guva 12 vārtus, veica 44 piespēles. Kopumā lietuviešu uzbrucējam ir 56 punkti.

Latvijas čempionāta labākos spēlētājus apbalvos Latvijas valstsvienības pārbaudes spēlēs, aprīlī, „Arēna Rīga”.

Latvijas Hokeja federācija veica arī sporta žurnālistu aptauju par labākajiem čempionāta spēlētājiem, kurā tika ietvertas arī izslēgšanas un finālspēļu komandas. Par labāko vārtsargu mediju pārstāvji atzina Dmitriju Žabotinski (SK „Liepājas Metalurgs”). Labākie aizsargi: Vents Feldmanis (SK „Liepājas Metalurgs”) un Edgars Adamovičs („ASK/Ogre”). Labākie uzbrucēji: Aleksandrs Kerčs („ASK/Ogre”), Andrejs Ignatovičs („ASK/Ogre”) un Edijs Brahmanis (SK „Liepājas Metalurgs”).

Aptaujā piedalījās Latvijas televīzijas sporta žurnālisti, pārstāvji no laikraksta „Diena”, „Sporta Avīze”, „Latgales laiks”, „Ogres Vēstis”, „Kurzemes Vārds”, „Час”, „Вести сегодня”. Paldies Jānim Matulim par palīdzību aptaujas veikšanā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV