Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Latvijas čempionātam virslīgā jākļūst spēcīgākam

Vita Ļebedeva, 07.04.2009. 15:11

7. aprīlī Latvijas Hokeja federācijas telpās notika Latvijas atklātā čempionāta virslīgas direktorāts. Dienas kārtības jautājums bija nākamā virslīgas sezona.
Latvijas čempionātam virslīgā jākļūst spēcīgākam

LHF prezidents Kirovs Lipmans apsveica klubu pārstāvjus ar veiksmīgu 2008./2009. gada sezonas noslēgumu un aicināja klubus nopietni izvērtēt savas finansiālās iespējas dalībai Latvijas čempionātā un vērtēt līdzdalības lietderību Baltkrievijas čempionātā.

HK „Ozolnieki / MONARCH”, DHK „Latgale”, HK „CONCEPT”, HK „ASK / Ogre”, SK „Liepājas Metalurgs II”, SK „LSPA/Rīga”, SK „Rīga 18” un HS „Rīga/Prizma-Hanza” pauda vēlmi piedalīties Latvijas čempionātā virslīgā 2009./2010. gada sezonā. Tomēr komandām vēl ir jāizvērtē savas finansiālās iespējas nākamajai sezonai. Klubu pārstāvji uzsvēra, ka būtisks ir federācijas atbalsts virslīgai ekonomiski grūtajos laikos.

Baltkrievijas čempionātā nākamgad plāno piedalīties SK „Liepājas Metalurgs” un HK „Rīga 2000”. Atšķirībā no šī gada sezonas, nākamajā klubiem piedāvāts spēlēt Baltkrievijā arī izslēgšanas spēles. LHF vadība un klubu pārstāvji uzsvēra, ka galvenais uzdevums ir izveidot pēc iespējas spēcīgāku valsts čempionātu, lai hokejistiem būtu izaugsmes iespējas, bet līdzjutējiem – interesantas un spraigas spēles.

Līdz 19. maijam klubiem jāpiesaka dalība nākamā gada čempionātam, lai LHF varētu laicīgi sastādīt kalendāru un komandas varētu uzsākt gatavošanos sezonai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV