Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

VK "Rīga/Lāse-R'' kļūst par Latvijas čempioniem

LVF, 10.04.2009. 15:25

Par Latvijas čempioniem volejbolā kļuvuši ''Rīga/Lāse-R'' volejbolisti, kuri trešdien finālsērijas trešajā mačā trīs setos (25:23, 25:22, 25:21) pieveica ''Elvi/Kuldīga'' komandu, sērijā uzvarot ar 3:0, tādejādi izcīnot Latvijas čempionāta zelta godalgas.
VK "Rīga/Lāse-R'' kļūst par Latvijas čempioniem

Galerijas:

Pirmajās divās sērijas spēlēs uzvaras svinēja Rīgas klubs. Ja pirmajā mačā Olimpiskajā Sporta centrā rīdzinieki uzvarēja visai pārliecinoši (3:0), tad atbildes spēlē ''Rīga/Lāse-R'' uzvara nāca krietni vien grūtāk – uzvarēts vien piektajā spēles setā – 3:2. Uzvarot arī šovakar, ''Rīga/Lāse-R'' kļūtu par valsts čempioni.

Pirmā setā sākumā labāk nospēlēja kuldīdznieki, izvirzoties vadībā ar 11:8, taču ''Rīga/Lāse-R'' līdz otrajam tehniskajam pārtraukuma spēja panākt izlīdzinājumu – 16:16 un pēc tam pirmo reizi šajā spēlē izvirzīties vadībā, ko nosargāja līdz pat seta beigām, uzvarot ar 25:23.

Arī otrajā setā pirmie vadības grožus savās rokās ņēma viesi, taču ne uz ilgu laiku, mājinieki drīz vien panāca līdzsvaru – 5:5. Seta otrajā pusē ''Rīga/Lase-R'' spēja apliecināt favorīta statusu, iegūstot trīs punktu pārsvaru – 16:13. Turpinājumā viesiem izdevās pievilkt līdz vienam punktam – 21:20, tomēr tuvāk viņi netika, un arī otro setu uzvarēja ''Rīga/Lāse-R'' – 25:22.

Turpinot tradīcijas, arī trešajā setā pirmie vadībā bija viesi, taču, gluži tāpat kā pirmajos divos setos, šo pārsvaru atkal nespēja nosargāt. Rīdzinieki seta vidū spēja iegūt pāris punktu pārsvaru, ko noturēja līdz pat mača beigām. Punktu finālsērijai ar uzbrukumu no otrās zonas pielika Jānis Šmēdiņš (25:21) – ''Rīga/Lāse-R'' uzvarēja ar 3:0 gan spēlē, gan sērijā un izcīnīja Latvijas čempionāta zelta medaļas. Pēdējā spēlē rezultatīvākie spēlētāji ar attiecīgi 18 un 17 punktiem bija Jānis Šmēdiņš un Aivars Petruševičs.

Ja čempions ir jau zināms, tad cīņa par bronzas medaļām rit pilnā sparā. Pēc sērijas pirmajām trim spēlēm ''Ozolnieki/Biolars'' ir ar 2:1 vadībā pret ''Cēsu Alus'' komandu.

Fināls. 3.spēle
Rīga/Lāse-R - Elvi/Kuldīga 3:0 (25:23, 25:22, 25:21)
Sērijā: 3:0

Foto: Vladislavs Punculs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV