Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Autocross Team Latvia" pagaidām bez punktiem

Viesturs Saukāns, 20.04.2009. 09:34

Latvijas autokrosa komandas "Autocross Team Latvia" viens no līderiem Jānis Bogdanovičs piedzīvoja automašīnas motora defektu Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Portugālē, Foškoa trasē. Izstājoties jau pēc pirmās kvalifikācijas sērijas Bogdanovičs palicis bez ieskaites punktiem. Turklāt, visticamāk, motora defekts neļaus startēt arī šīs nedēļas nogales otrajā posmā Spānijā.

Jānis Bogdanovičs D-1 klasē aizvadīja lieliskus brīvos treniņus, nekavējoties ierakstot sevi favorītu pulkā – neoficiālie rezultāti liecināja, ka latvieša mašīna ir ātrākā no visiem 14 klases dalībniekiem.

Taču jau treniņu beigās Ford Focus automašīna izspļāva eļļu, kas bija priekšvēstnesis motora problēmām. Lai arī tika konstatēts, ka vienā cilindrā trūkst kompresijas, komanda nolēma turpināt sacīksti saudzīgā režīmā, par mērķi uzstādot pēc iespējas vairāk kopvērtējuma punktu sasniegšanu.

Taču jau pēc laika kontroles brauciena un pirmās kvalifikācijas motora defekts kļuva pārāk nopietns un komanda nolēma sacīksti pārtraukt. „Viss beidzies – virzulis beigts, no motora gāžas ārā eļļa kopā ar benzīnu, labi, ka tas viss neuzsprāga,” ziņo pilota brālis un menedžeris Juris Bogdanovičs.

„Lai kā mums patiktu Portugāle, tās dievi mūs nemīl. Ar asarām acīs pieņemts lēmums sacensības pārtraukt. Ceru, ka Jāņa vārdi par karjeras beigām nepiepildīsies. Nevienam nav tiesību mums pārmest, jo esam situšies saviem spēkiem un tikai ar dažu pāri palikušo draugu atbalstu. Diemžēl mēģinājums pierādīt neiespējamo -- cīnīties ar desmitkārtīgu finansiālo pārsvaru – izrādījies nereāls.”

Līdz ar šo neveiksmi Eiropas čempionāta pirmais posms Latvijas sportistam un komandai punktus nav nesis. Visticamāk, Jānis Bogdanovičs nedosies arī uz šīs nedēļas nogales posmu Spānijā, jo Eiropas otrā pusē – tālu no sportista tehniskās bāzes -- ir minimālas iespējas atjaunot bojāto dzinēju. Tas nozīmē, ka nākamos Latvijas braucēju startus redzēsim čempionāta trešajā posmā, kas 23. un 24. maijā notiks Latvijā, sporta kompleksā „Mūsa”.

D-1 klasē uzvarēja čehs Vāclavs Fejfārs, pārspējot Krievijas braucēju Vadimu Makarovu un ungāru Tamašu Karai. D-3A bagiju klasē pirmās četras vietas sasniedza Čehijas braucēji, bet uzvara tika Vītam Nosalekam. D-3 bagiju klasē labākais bija vācietis Deniss Engels. Nākamais posms šajā nedēļas nogalē Spānijā notiks Alkanisas trasē, kas debitēs Eiropas čempionātā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV