Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Vītoliņš: Cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē

LETA, 23.04.2009. 16:45

Latvijas hokeja izlase cīnīsies par uzvaru katrā spēlē, sarunā ar aģentūru LETA ceturtdien pirms došanās uz Šveici, kur 24.aprīlī sāksies pasaules čempionāts, izteicās valstsvienības treneris Harijs Vītoliņš.

"Izlase dalībai pasaules čempionātā ir pilnībā gatava," sacīja Vītoliņš. "Spēlētāji apzinās, ka šie ir pēdējie mači pirms vasaras atvaļinājuma, tādēļ katrs spēlēs, cik vien būs viņa spēkos."

Kā pastāstīja treneris, pēdējās treniņu dienās izlase strādājusi gan pie individuālās spēles, gan komandas taktiskajiem variantiem, tostarp arī pie standartsituācijām - skaitliskā vairākuma un mazākuma.

"Katrs spēlētājs zina, kas no viņa tiek gaidīts," uzsvēra Vītoliņš. "Skaitliskajā vairākumā jācenšas spēlēt maksimāli aktīvi. Mazākumā mēģināsim pieskaņoties tam, kā spēlē pretinieki. Pirms katra mača izanalizēsim konkrētās komandas spēles stilu un domāsim, kā pret to vislabāk spēlēt."

Treneris izteicās, ka komanda centīsies izcīnīt uzvaru ne tikai mačā ar Austrijas izlasi, bet iegūt punktus arī pirmajās divās spēlēs, jo tie valstsvienībai ies līdzi otrajā apakšgrupu turnīra kārtā. Runājot par pirmo maču ar ASV valstsvienību, treneris uzsvēra, ka Latvijas izlase centīsies izmantot to, ka pretinieku spēlētāji nav pieraduši pie izmēros nedaudz lielākajiem Eiropas hokeja laukumiem un spēlēs sev ierastā stilā.

Savukārt par nākamajiem izlases pretiniekiem - Zviedrijas valstsvienību - Vītoliņš sacīja, ka nav lielas nozīmes tam, cik gados jauns ir šīs komandas sastāvs, jo spēlētāji tik un tā jau ir paguvuši sakrāt lielu pieredzi augsta līmeņa čempionātos. Tomēr treneris uzskata, ka ar disciplinētu spēli arī šo komandu ir iespējams uzvarēt.

"Par pretiniekiem otrajā kārtā domāsim pēc tam," izteicās Vītoliņš. "Šobrīd nepieciešams koncentrēties tieši pirmajām trim spēlēm."

"Domāju, ka problēmas čempionāta laikā vairāk varētu radīt psiholoģiskie faktori, nevis spēks vai fiziskais nogurums," atzina Vītoliņš. "Svarīgākais būs disciplīna, lai nebūtu muļķīgu noraidījumu, kuru dēļ var nākties zaudēt vārtus."

"Spēlēsim to spēli, kuru pēdējos divos gados esam slīpējuši - asi pretuzbrukumi un kompakta spēle, sacīja treneris. "Uzskatu, ka gandrīz katram spēlētājam vismaz vienu reizi mačā ir iespēja gūt vārtus, viss ir atkarīgs no tā, cik labi šīs iespējas tiek izmantotas."

Arī Latvijas izlases un Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Ročestras "Americans" uzbrucējs Jānis Sprukts uzsvēra, ka spēki netiks taupīti spēlei ar Austriju un izlase katrā mačā centīsies spēlēt ar maksimālu atdevi.

"Pēc katras spēles komandai būs brīva diena, lai atpūstos un sagatavotos nākamajai spēlei, kura atkal sāksies ar rezultātu 0:0, tādēļ taupīt spēkus nav lielas jēgas," izteicās Spurkts.

"Atmosfēra komandā kā vienmēr ir ļoti laba, un izlase ir gatava cīnīties par uzvarām," sacīja Spurkts.

Pasaules čempionātā, kas no 24.aprīļa līdz 10.maijam norisināsies Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē, Latvijas izlase C apakšgrupas mačos, kuri norisināsies Bernē, 25.aprīlī tiksies ar ASV, 27.aprīlī cīnīsies ar Zviedriju, bet 29.aprīlī latviešiem pretī stāsies Austrijas valstsvienība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV