Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasaules motokrosa čempionāta 5. posmā Antonio Cairolī nostiprina MX1 līdera pozīcijas

Ģirts Avotiņš, 11.05.2009. 17:56

Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta 2009. gada sezonas piektais posms Portugāles Grand Prix 10. maijā norisinājās Agendas trasē. Tajā nenoliedzams MX1 klases favorīts bija itālis Antonio Cairoli (Antonio Cairoli), kurš saviem šīs sezonas panākumiem spēja pievienot uzvaras abos braucienos. Portugāļu līdzjutējiem prieku sagādāja portugālis Ruis Gonsalvess (Rui Goncalves), kurš pašmāju trasē bija viens no līderiem un otrajā braucienā izcīnīja uzvaru.
Pasaules motokrosa čempionāta 5. posmā Antonio Cairolī nostiprina MX1 līdera pozīcijas

Agendas trasē noskaidrojās, ka viens no nopietnākajiem pretendentiem uz MX1 klases čempiona titulu ir itālis Antonio Cairoli, kurš jau iepriekšējos četros čempionāta posmos, izcīnot trīs uzvaras, bija nodrošinājis pietiekami lielu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā. Pirmajā braucienā Cairoli cīnījās ar savu tautieti, pagājušās sezonas čempionu Deividu Filipertu (David Philippaerts), taču spēcīgais konkurents piedzīvoja kritienu un Cairoli, lai uzvarētu, vairs atlika tikai apsteigt beļģi Kenu Dedīkeru (Ken de Dycker), kas tam veiksmīgi arī izdevās. Attiecīgi beļģis finišu sasniedza otrais, bet aiz viņa finišēja beļģis Klements Dezals (Clement Desalle). Otrajā braucienā čempionāta līderim Antonio Cairoli neizdevās veiksmīgs starts un kādu laiku tas nebija redzams līderu grupā, taču tas netraucēja itālim pamazām atkarot pozīcijas, apsteigt Dezalu, Dedīkeru, kā arī Filipertu un izvirzīties vadībā. Diemžēl Cairoli un Filiperta motocikli divkaujas laikā saskārās un pagājušās sezonas čempions piedzīvoja kārtējo kritienu, kurā salaiza rādītājpirkstu. Šī trauma gan neliegs itālim startēt nākamajā čempionāta posmā. Tādējādi goda pjedestāls pēc otrā brauciena izskatījās tieši tā pat kā pēc pirmā – uz tā kāpa Cairoli, Dedīkers un Dezals. Šajā posmā savu spēku nespēja pierādīt pagājušā posma uzvarētājs spānis Džonatans Baragans (Jonathan Barragan), kurš uz šīm sacensībām ieradās ar savainotu kreiso plecu. Viņš spēja izcīnīt 7. un 10. vietu, kas neļāva tam saglabāt otro pozīciju čempionāta kopvērtējumā.

Latvietis Ivo Šteinbergs spēja izcīnīt 23. un 21. vietu un viņa kontā vēl joprojām nav neviens čempionāta ieskaites punkts.

MX1 klases kopvērtējumā Antonio Cairoli ar 193 punktiem ieņem līdera pozīcijas. Otro vietu ir atguvis Kens Dedīkers, kura kontā 168 punkti, bet līderu trijnieku ar 152 noslēdz Džonatans Baragans. Motociklu ražotāju ieskaites līderu pozīcijas ieņem Yamaha.

Par Portugāles Grand Prix MX2 klases zvaigzni kļuva "Red Bull KTM" komandas braucējs, portugālis Ruis Gonsalvess. Viņu šajās sacensībās atbalstīja visi portugāļi, kuri gaidīja un sagaidīja sava tautieša uzvaru. Abos braucienos portugālis līdera pozīcijas izcīnīja uzreiz pēc starta, taču pirmajā braucienā no dalībnieku grupas beigām līdz līdera pozīcijām negaidīti izlauzās francūzis Marvins Maskvins (Marvin Musquin), kurš čempionāta kopvērtējumā ieņem otro vietu. Nevarētu teikt, ka vietējā zvaigzne Gonsalvess padevās bez cīņas, taču tam pirmajā braucienā nācās samierināties ar otro vietu. Trešo vietu pirmajā braucienā izcīnīja francūzis Stīvens Frosards (Steven Frossard), kurš startēja no pole position un spēja sev aiz muguras noturēt MX2 klases čempionāta līderi Gotjē Paulinu (Gautier Paulin). Otrajā braucienā portugālis Ruis Gonsalvess bija apņēmības pilns revanšēties un savai tautai par prieku izcīnīt uzvaru mājas trasē. Viņam tas arī izdevās, jo sīvākais konkurents Stīvens Frosards zaudēja daudz laika divkaujā ar itāli Davidu Garnieri (Davide Guarneri), kas ilga teju vai pusi no braucienam atvēlētajiem apļiem. Šī divkauja noslēdzās ar finiša karogu, kas liecināja, ka otrajā braucienā Frosards ir otrais, bet Garnieri – trešais.

Diemžēl šajā čempionāta posmā nestartēja spēcīgākais latviešu MX2 klases motobraucējs Matīss Karro. Augustam Justam šajā posmā izdevās finišēt 31. un 27. vietā.

MX2 klases kopvērtējumā pirmo vietu vēl joprojām ieņem Gotjē Paulins (Gautier Paulin), kuram ir 171 punkts. Viņam ar 165 punktiem seko Marvins Maskvins (Marvin Musquin) un Davids Garniers, kura kontā ir 147 punkti. Matīss Karro kopvērtējumā ar 29 punktiem šobrīd atrodas 23. vietā. Motociklu ražotāju ieskaites līderu pozīcijas ieņem Kawasaki.

Nākamais Pasaules motokrosa čempionāta posms Katalonijas Grand Prix notiks 17. maijā Belpuig trasē. Plašāku informāciju par Pasaules motokrosa čempionātu ir iespējams atrast oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com

Latvijas Grand Prix notiks 27. un 28. jūnijā Ķeguma motocentrā "Zelta Zirgs" un šī būs pirmā reize, kad Baltijā notiks tik augsta līmeņa motokrosa sacensības. Informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv 

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV