Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„BTA Rally Talsi 2009” ar pirmo numuru startēs Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis

Mārtiņš Dzenītis, 13.05.2009. 17:27

Publicēts „BTA Rally Talsi” dalībnieku saraksts starta numuru secībā. Nav pārsteigums, ka pirmais starta numurs iedalīts pēdējo divu gadu Talsu rallija uzvarētājam Ivaram Vasaraudzim, kurš šoreiz startēs kopā ar Pēteri Spredzi. Viņi sacīkstēs, kuras notiks 16. un 17. maijā, brauks ar spēcīgo Mitsubishi Lancer WRC automobili.

Otrais starta numurs piešķirts Somijas čempionam Juham Salo, aiz kura uzreiz trasē dosies šī brīža ātrākais Latvijas N4 braucējs Aivis Egle. Ceturtais numurs uz viņa „MML Sports” sagatavotās Mitsubishi Lancer Evolution X automašīnas būs anglim Gajam Vilksam, bet kā piektais trasē dosies Jānis Vorobjovs. Vītautam Švedam, Mārim Neikšānam un Otam Tanākam attiecīgi sestais, septītais un astotais starta numuri.

Sacensību galvenais favorīts noteikti būs Ivars Vasaraudzis, kura ierastā stūrmaņa Valda Spredža vietā sēdīsies Valda brālis Pēteris Spredzis. Lai gan Vasaraudzis ar WRC tehniku šogad nav braucis, nav šaubu, ka viņa meistarība savienojumā ar ātro braucamrīku spēs atnest šai ekipāžai uzvaru absolūtajā vērtējumā.

N4 klases „Čempionu sacīkstēs” grūti prognozēt uzvarētāju, lai gan objektīvi spēcīgākie varētu būt Gajs Vilkss un Juha Salo. Ota Tanāka uzdevums noteikti būs samērīties spēkiem ar šiem čempioniem un jaunais igaunis ies „uz pilnu banku”. Vītauts Šveds Talsu rallijā ir braucis jau arī iepriekš, taču rallija eksperti viņu pie uzvaras pretendentiem īsti nepieskaita. Savukārt Aivim Eglem primārais uzdevums būs noturēt aiz sevis Latvijas čempionāta sīvākos sāncenšus Jāni Vorobjovu un Māri Neikšānu. Ja viņš to izdarīs, tikai brīnums varēs liegt Aivim iegūt 2009. gada Latvijas čempiona nosaukumu N4 klasē.

Klasē automašīnām ar divu riteņu piedziņu interesanti būs vērot talantīgā kuldīdznieka Jāņa Kārkliņa atgriešanos. 18 gadus vecais rallija talants lielajā rallijā piedalīsies pirmo reizi pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar avāriju pērnā gada Cēsu sacensībās. Jānis startēs ar Honda Civic Type-R automobili un nav šaubu, ka spēs cīnīties par vietu pirmajā trijniekā. Sacensību savās mājās Talsos noteikti vēlēsies uzvarēt Jānis Fārenhorsts, taču čempionāta gaitā vismaz tikpat ātrs ir bijis alūksnietis Zigurds Kalniņš.

Kopā „BTA Rally Talsi” startēs 54 ekipāžas. Atsevišķa ieskaite būs arī rallijsprintistiem. 11 rallijsprintisti startēs ar pilnpiedziņas automašīnām, tostarp arī leģendārais rallija vecmeistars Nikolajs Krasņikovs, kurš rallijā nav startējis teju gadus 10. Vienas ass piedziņas grupā uz starta „BTA Rally Talsi” izies piecas rallijsprinta ekipāžas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV