Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas autokrosa čempionātā medaļnieki jauc kārtis

Viesturs Saukāns, 29.05.2009. 14:11

Svētdien, 31. maijā pl. 11:30 Brenguļu autotrasē pie Valmieras notiks Latvijas autokrosa čempionāta 2. posms. Jau tā spilgtajai sezonas drāmai, kuru ienesa pirmais posms Smiltenē, papildinājums – 1600 klasē uz starta atgriezies bijušais čempions Oļģerts Vērmanis juniors, bet B600 klasē cīņā dosies pērnā gada Ziemeļeiropas kroskartu bronzas medaļnieks Jānis Baumanis. Viņi jauks kārtis tiem, kuri pēc Smiltenes posma uzskata sevi par favorītiem!
Latvijas autokrosa čempionātā medaļnieki jauc kārtis

1600: Čempions atgriežas!

1600 klasē pēc pirmā posma kļuva skaidrs, ka divi galvenie favorīti ir rīdzinieks Andris Priedītis (Baltic Auto Parts) un Edgars Galvanovskis no Lielvārdes. Abiem jāturpina dalīt uzvara un cīņa būs principiāla, jo Priedītis Galvanovskim pirmajā posmā uzvaru atņēma tikai pēdējā līkumā. Taču 2007. gada Latvijas čempiona valmierieša Oļģerta Vērmaņa juniora pieteikšanās māju posmam pēdējā brīdī var krietni izmainīt favorītu sarakstu šajā klasē!

 

2000 Super: klase ar izrādi

Prestižajā 2000 Super klasē favorīti atkal būs pirmā posma līderi rīdzinieks Jānis Spīķis un Mārtiņš Porietis (Indāres/EMU Skulte) no Aknīstes. Liekas, Jāņa spilgtais brauciens Smiltenē Mārtiņam bija pārsteigums, tāpēc Porietis centīsies atgūt galvenā favorīta statusu jau Brenguļos. Favorītu pulkā arī ventspilnieks Jānis Berķis (N&J), kā arī Aldis un Kristaps Kasparoviči (AK Optimus) – katrs no viņiem var izcīnīt uzvaru. Finālbrauciens pirmajā posmā klasei bija dramatisks un, neapšaubāmi, 2000 Super būs saldais ēdiens skatītājiem arī viltīgajā un tramplīniem bagātajā Brenguļu trasē.

 

Open: Čempionam ir atbilde?

Pirmajā posmā Open klasē pārliecinoši dominēja pērnā gada čempions Raimonds Jerāns, taču finālbraucienā pusass defekts apturēja skrējienu pēc kārtējās uzvaras. Situāciju izmantoja vicečempions Jānis Kozlovskis (Aleks Plus), sasniedzot uzvaru un atraujoties vairāku punktu attālumā no Jerāna. Abi ir galvenie favorīti arī Brenguļos un lielais jautājums – vai čempionam būs atbilde pēc zaudējuma Smiltenē?
Uz starta būs arī pēdējo dienu Latvijas autokrosa viens no galvenajiem varoņiem – pēc izcilas ceturtās vietas Mūsas trasē Eiropas čempionāta D-3A klasē Latvijas čempionātā atgriezīsies Juris Kuļikovskis.

 

B600: Ar ziemeļu medaļas garšu

Latvijas čempionāts B600 klasē turpināsies pēc smagām cīņām iepriekšējā nedēļas nogalē Mūsas trasē, kur klase pildīja satelīta funkcijas Eiropas mašīnu kategorijām. Citam tas bija treniņš, citam – smagu tehnikas defektu avots, tāpēc klasē var mainīties spēku samēri. Neapšaubāms pārsteigums bija debitanta Renāra Vinokurova uzvara pirmajā posmā Smiltenē un klases dūžiem – Ģirtam Zīlem, Ģirtam Mūrniekam un citiem – liepājnieks būs cītīgi jākontrolē. Taču papildu intrigu sagādā fakts, ka sacīkstē piedalīsies arī 2008. gada NEZ kroskartu 250 kub. cm klases bronzas medaļnieks Jānis Baumanis. Lai arī viņam šī būs pirmā sacīkste ar B600 bagiju, pieredze kroskartu cīņās un treniņi ziemas sacīkstēs viņu iekļauj posma medaļu pretendentu pulkā!

 

Kroskarti: Startē „universālais čempionāts”

Brenguļos Latvijas čempionāta pirmo posmu aizvadīs CK125 kroskartu braucēji. Viņi uzsāks ļoti interesantu seriālu: septiņi posmi sastāvēs ne tikai no autokrosa, bet arī rallijkrosa un supersprinta cīņām! Uz jauno sportistu meistarības attīstību tendētais seriāls noskaidros labāko jauno braucēju pēc iespējas dažādākos apstākļos – ievērojami atšķirsies trašu īpatnības un sacensību formāts. Tas, kurš sezonas laikā uzvarēs, būs īsts autosporta „Universālais kareivis”! Lielākā intriga – pērnā gada NEZ kroskartu čempiona 125 kub. cm klasē Ralfa Sirmača duelis ar Dāvi Tobiasu, kurš progresē sacīksti no sacīkstes.

 

Beta: Trasē arī vismazākie

LAF Jauniešu kausa izcīņas otro posmu aizvadīs arī Beta bagiju braucēji – sportisti vecumā no četriem līdz deviņiem gadiem. Lai arī sportisti ir ļoti jauni, iekšējā cīņa seriālā ir nopietna. Galvenie favorīti – pēdējo sacīkšu uzvarētājs Roberts Vītols un liepājnieks Mārtiņš Sesks. Taču interesantajā trasē savu vārdu var teikt arī pārējie!

 

Plašāka informācija www.autocross.lv
Dalībnieku saraksts šeit: http://www.autocross.lv/LC%202006%20Rezultati/LC09-Pieteikumi-R2.html

FOTO: Īpašā izrāde – 2000 Super klase (foto: www.autocross.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV