Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Latvijas autokrosa čempionātā jauni uzvarētāji

Viesturs Saukāns, 01.06.2009. 13:33

Svētdien Brenguļu autotrasē pie Valmieras aizvadītajā Latvijas autokrosa čempionāta otrajā posmā uzvaras sasniedza Oļģerts Vērmanis juniors (Valmiera), Ainārs Kenigsbergs (Saldus, Būvfirma „RRP”), Raimonds Jerāns (Salacgrīva) un Ģirts Mūrnieks (Valmiera). Katram šī bija sezonas pirmā uzvara, kas nozīmē, ka visās klasēs bijuši dažādi pirmo posmu uzvarētāji. Beta bagiju Latvijas kausa posmā uzvara Robertam Vītolam (Rīga), Latvijas kroskartu čempionāta pirmajā posmā labākais – Ralfs Sirmacis (Rīga). Uzvarētājs VAZ ieskaitē – Imants Kolomenskis (Ogre).
Latvijas autokrosa čempionātā jauni uzvarētāji

Latvijas autokrosa čempionāta 1600 klasē visas dienas garumā dominēja valmierietis Oļģerts Vērmanis juniors, kurš uzvarēja gan laika kontrolē, gan trīs kvalifikācijas braucienos, gan finālā. Laika kontrole gan solīja nopietnāku cīņu, jo ātrāko apļu sacīkstē pirmais trijnieks – Vērmanis juniors, Andris Priedītis (Rīga, Baltic Auto Parts) un Reinis Lilienšteins (Salacgrīva) -- satilpa 0,072 sekundēs, bet Priedītis no Vērmaņa atpalika tikai par 0,044 sekundēm! Tomēr braucienos ar kopēju startu konkurenti 2007. gada Latvijas čempionam netika līdzi.

Lilienšteins izcīnīja pārliecinošu otro vietu, kas uzskatāms par klases lielāko pārsteigumu – šī bija tikai otrā Latvijas čempionāta sacīkste Reiņa karjerā! Trešo pozīciju sasniedza pirmā posma uzvarētājs Andris Priedītis, ar ko pietika, lai kopvērtējumā palielinātu pārsvaru pār sekotājiem.

Latvijas čempionāta 2000 Super klasē fināls sarūpēja vienu pārsteigumu pēc otra. Viens no favorītiem Mārtiņš Porietis (Aknīste, Indāres/EMU Skulte) piedzīvoja motora defektu jau fināla startā un braucienā lēnā gaitā riņķoja, cerībā apbraukt izstājušos konkurentus, tādā veidā iegūstot pozīcijas. Un izdevās! Brauciena lāsts bija līderpozīcija – sacīkstes vadībā kaut uz brīdi bija Jānis Berķis (Ventspils, N&J), Aldis Kasparovičs (Jēkabpils, AK Optimus), Jānis Spīķis (Rīga) un Kristaps Kasparovičs (Jēkabpils, AK Optimus). Taču visi minētie izstājās un uzvara nonāca rezervētā tempā braukušajam Aināram Kenigsbergam, kurš vēl divus apļus pirms finiša bija piektajā vietā! Otro vietu guva Māris Ločmelis (Jumprava), bet trešais – Jānis Spīķis, kuram izdevās nokļūt uz pjedestāla pat ar izstāšanos.

Arī Latvijas čempionāta Open klasē iznākumu diktēja tehnikas defekti. Dienu bez problēmām aizvadīja tikai divi dalībnieki – Raimonds Jerāns (Salacgrīva) un Normunds Skribis (Engure). Visi pārējie piedzīvoja vienu problēmu pēc otras. Jerāns un Skribis arī guva pirmās divas vietas, bet pēc četrām dienas gaitā nomainītām pusasīm ar sajūga defektu finālā augstāk par trešo vietu netika pirmā posma uzvarētājs Jānis Kozlovskis.

Latvijas čempionāta B600 bagiju klasē finālbraucienā startā uzvarēja Ģirts Zīle (Sigulda), taču jaunajam talantam nepaveicās – Ģirts izstājās otrajā aplī ar sabrukušu bagija balstiekārtu. Rezultātā līderpozīcija nonāca mājinieka Ģirta Mūrnieka rokās, un Mūris uzvaru neatdeva. Otrajā vietā nonāca Jānis Baumanis (Mārupe), kas kļuva par sacīkšu vienu no lielākajiem pārsteigumiem – Jānim šī bija pirmā sacīkste pie B600 bagija stūres. Iepriekšējo sezonu pieredze kroskartu cīņās devusi svarīgu pieredzi. Trešais B600 klasē – pirmā posma uzvarētājs Renārs Vinokurovs (Liepāja). Interesants fakts – visās četrās klasēs pirmā posma uzvarētāji Brenguļos sasniedza trešo vietu.

Portāla Easyget.lv balvu – Ls 200 dāvanu karti no Accenta – saņēma 2000 Super klases uzvarētājs Ainārs Kenigsbergs, kurš izcīnīja pirmo uzvaru 11 autokrosā pavadīto gadu laikā!

Līdz ar Latvijas autokrosa čempionātu startēja arī Latvijas kroskartu čempionāts, kurā apvienotas autokrosa, supersprinta un rallijkrosa disciplīnas. Pirmajā posmā vislabāk veicās pērnā gada Ziemeļeiropas čempionam Ralfam Sirmacim (Rīga), kurš aiz sevis atstāja spēcīgo jauno braucēju Otto Vočtavu (Ventspils) un Dāvi Tobiasu (Ķeipene). Ja Sirmača un Tobiasa lieliskais sniegums nepārsteidz, tad pārliecība, ar kādu cīņās metās Vočtavs, ir slavējama.

Beta bagiju, kurā cīnās braucēji vecumā līdz deviņiem gadiem, Latvijas kausa izcīņas otrajā posmā pēc vājas kvalifikācijas pārsteidzošu uzvaru sasniedza Roberts Vītols (Rīga), aiz sevis atstājot vēl vienu rīdzinieku Kristiānu Rihteru un Tomu Kārli Bērziņu (Mārupe). Kopvērtējuma vadībā nonācis Vītols.

Rezultātus, kopvērtējumus un informāciju meklējiet www.autocross.lv

Nākamais Latvijas autokrosa čempionāta posms – 5. jūlijā Smiltenē, Tepera trasē.

FOTO: Ar uzvaru savās mājās krosā atgriezās 1600 klases braucējs valmierietis Oļģerts Vērmanis juniors. (Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV