Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta septītais posms

Ģirts Avotiņš, 01.06.2009. 15:00

Mallory Park trasē 31. maijā lieliskos laika apstākļos norisinājās Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta septītais posms – Lielbritānijas Grand Prix, kurā lieliskus panākumus MX1 klasē guva itālis Deivids Filiperts (David Philippaerts) un francūzis Marvins Maskvins (Marvin Musquin) MX2 klasē.
Aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta septītais posms

MX1 klasē intriga sākās jau kvalifikācijas sacensībās 30. maijā. Tajās neveiksme skāra kopvērtējuma līderi, itāli Antonio Cairoli (Antonio Cairoli), kurš piedzīvoja smagu kritienu un, lai arī neguva smagas traumas, vairs nepretendēja uz uzvaru Lielbritānijas Grand Prix – pirmajā braucienā viņš spēja uzrādīt tikai desmito rezultātu, bet otrajā spēja pakāpties par divām pozīcijām augstāk. Sacensībās Lielbritānijā MX1 klasē šoreiz dominēja vācietis Maksimiliāns Nagls (Maximilian Nagl). Pirmajā braucienā viņš ilgi atradās līdera pozīcijās, taču pēc tam, kad viņu apdzina itālis Deivids Filiperts, piedzīvoja kritienu un spēja finišēt tikai ceturtajā vietā. Par otrās un trešās vietas sadalījumu savā starpā cīnījās beļģis Klements Dezals (Clement Desalle) un spānis Džonatanu Baraganu (Jonathan Barragan). Šajā cīņa veiksmīgāks izrādījās beļģis, kurš arī izcīnīja otro vietu.

Otrajā braucienā vācietis Maksimiliāns Nagls bija nolēmis revanšēties un to arī pārliecinoši izdarīja – viņš finišā ieradās par nepilnām septiņpadsmit sekundēm ātrāk kā to spēja izdarīt pirmā brauciena uzvarētājs Deivids Filiperts, kurš izcīnīja otro vietu, kas kopā ar uzvaru pirmajā braucienā tam čempionāta kopvērtējumā ļāva no piektās pozīcijas pakāpties uz otro. Šajā braucienā neveiksmi piedzīvoja viens no pirmā brauciena līderiem – spānis Džonotans Baragans. Viņš septītajā aplī nokrita, un pēc kritiena atklāja, ka viņa motociklam ir radies sajūga defekts, kas liedza turpināt cīņu. Trešo vietu otrajā braucienā izcīnīja Klements Dezals.

Latviešu motobraucējs Ivo Šteinbergs Lielbritānijā spēja izcīnīt 22. un 24. vietu, kas čempionāta kopvērtējumā tam nedod papildus punktus.

MX1 klases kopvērtējumā ar 255 punktiem līderis aizvien ir Antonio Cairoli, taču tam ar 221 punktu bīstami ir pietuvojies Deivids Filiperts. Trešo vietu kopvērtējumā ieņem Džonatans Baragans, kura kontā ir 215 punkti. Motociklu ražotāju ieskaitē līderu pozīcijas ieņem Yamaha.

MX2 klasē šoreiz zvaigzne bija francūzis Marvins Maskvins (Marvin Musquin), kuram pirmo reizi karjerā izdevās izcīnīt divas uzvaras vienā Grand Prix. Pirmajā braucienā, kurā līdera pozīcijas uzreiz pēc starta izcīnīja Maskvins, otro vietu izdevās izcīnīt francūzim Stīvenam Frosardam (Steven Frossard), kuram trasē izdevās apsteigt savu tautieti Gotjē Paulinu (Gautier Paulin), kurš finišēja trešais, un pierādīt, ka viņš ir gatavs cīnīties par pirmo uzvaru savā karjerā.

Otrajā braucienā francūžu savstarpējā cīņā ielauzās "Red Bull KTM" komandas braucējs, portugālis Ruis Gonsalvess (Rui Goncalves), kurš iepriekšējos trīs čempionāta posmos izcīnīja pa vienai uzvarai. Jaunais portugālis ilgi centās nosargāt līdera pozīcijas, taču Maskvinam, kurš ilgi cīnījās ar Stīvenu Frosardu, izdevās apsteigt gan savu tautieti, gan portugāli un izcīnīt uzvaru, atstājot abus apdzītos otrajā un trešajā vietā.

Šajā posmā nepiedalījās Matīss Karro. Augusts Justs, pirmā brauciena sestajā aplī izstājās, bet otrajā braucienā izcīnīja 27. vietu.

MX2 klases kopvērtējumā līdera pozīcijas ar 234 punktiem ir nostiprinājis Marvins Maskvins, kuram ar 219 punktiem seko Gotjē Paulins. Uz trešo pozīciju čempionāta kopvērtējumā ir pakāpies itālis Davids Garnieri (Davide Guarneri), kuram ir 208 punkti. Motociklu ražotāju ieskaitē līderu pozīcijas turpina nostiprināt jaunais līderis KTM.

Nākamais Pasaules motokrosa čempionāta posms Francijas Grand Prix notiks 7. jūnijā Ernes trasē. Plašāku informāciju par Pasaules motokrosa čempionātu ir iespējams atrast oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com

Šogad, 27. un 28. jūnijā pirmo reizi Baltijā, Pasaules motokrosa čempionāts MX1 un MX2 klasēs notiks arī Latvijā, moto centrā "Zelta Zirgs". Informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV