Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ātrākie sprinto Kuldīgā

Kristīne Kokina, 01.06.2009. 23:21

30. maijā, pēc Baltijas čempionāta garās distances, izturīgākie orientieristi piedalījās „Kuldīgas sprintā”, kas bija Latvijas Sprinta kausa 3. posms. Elites grupās uzvaru izcīnīja lietuvieši Rasa Prašekaite un Vilius Aleliūnas.
Ātrākie sprinto Kuldīgā

255 dalībnieki pulcējās pie Kuldīgas vieglatlētikas manēžas, lai piedalītos Latvijas Sprinta kausa 3. posmā. Sprinta sacensības notika Kuldīgas vecpilsētā. Gan parkos, gan Alekšupītes un Ventas krastos, gan vecpilsētas ieliņās un pagalmos bija novietoti 33 kontrolpunkti. Lai interesanti būtu arī skatītājiem, vairāk kā puse kontrolpunktu atradās vietās, kur vakaros pulcējas pilsētnieki un Kuldīgas viesi. Satiksme pilsētā netika slēgta, bet varēja vērot autobraucēju labvēlīgo attieksmi pret sportistiem, tie tika palaisti pāri ielai pat ārpus gājēju pārejām.

Otrās vietas ieguvējs elites grupā vīriešiem, Baltkrievijas izlases sportists Jurijs Tambasovs no Polockas atzina, ka distance bijusi interesanta, bet ne īpaši sarežģīta – viņam gadījusies tikai viena neliela kļūda. Vaicāts par iespaidiem, kas gūti skrienot, Jurijs pastāstīja: „Paguvu apskatīt arī pilsētu. Kartē jau to visu neredz, bet šī ir sena pilsēta ar šaurām ieliņām, caurstaigājamiem pagalmiņiem un bruģi. Baltkrievijā tādu faktiski vairs nav, mūsu valsts tika izpostīta II Pasaules karā un pilsētas ir uzceltas gandrīz no jauna. Mums jau pirms starta gadījās piedzīvojums. Treneris bija aizgājis uz vecpilsētu pafotografēt, bet pie viņa palika mikroautobusa atslēgas. Tur – mūsu drēbes, apavi, kompasi, bet līdz startam 20 minūtes. Labi, ka izdevās viņu sazvanīt, treneris atskrēja un pēdējā mirklī viss nokārtojās.”

Uzvarētāji elites grupās:

W21E 2,6 km
1. Rasa Ptasekaite LTU   Sakas             14:35    0:00
2. Sandra Paužaitė LTU   Dainava OK 15:05    0:30
3. Anete Midrijāne LAT   Taka TOK   15:57    1:22

M21E 3,1 km
1. Vilius Aleliūnas LTU   Oriens OK   14:16    0:00
2. Yury Tambasau BLR   Belarus         14:35    0:19
3. Kristo Heinmann EST   Estonia        14:40    0:24

Rezultāti: http://www.vipsport.lv/kurzeme/rezultati/2009/bch_sprints/Kuldiga_sprint_results.html

Sacensības organizēja: Biedrība „Kuldīgas Tūrisma un orientēšanās klubs „Taka””

Foto: Juris Lipsnis


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV