Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Motocentrs "Zelta Zirgs" gatavojas Latvijas Grand Prix

Ģirts Avotiņš, 04.06.2009. 10:31

Šogad, 27. un 28. jūnijā motocentrā "Zelta Zirgs" pirmo reizi Latvijā un pirmo reizi Baltijā notiks Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāts, kas augstākā līmeņa motokrosa sacensības kādas jelkad ir notikušas kādā no Baltijas valstīm. Pasaules čempionāts prestižajā solo motociklu klasē MX1 bieži tiek salīdzināts ar Formula-1 čempionātu, jo tajā tieši tā pat kā prestižākajās autosacīkstēs līdzās sacenšas gan rūpnīcu, gan privātās komandas.
Motocentrs "Zelta Zirgs" gatavojas Latvijas Grand Prix

Šīs ir ļoti aizraujošas, dinamiskas un ekstrēmas sacensības, kas ir augstākais punkts motobraucēju karjerā. Katrs čempionāta posms tiešraidē tiek demonstrēts vismaz 115 pasaules valstīs, un gadā Pasaules motokrosa čempionāta tiešraižu auditorija pārsniedz septiņsimt miljonus. Šogad Latvijas un Baltijas iedzīvotājiem pirmo reizi ir lieliska iespēja šīm sacensībām sekot, stāvot vai sēžot trases malā.

Latvijas Grand Prix būs Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta 10. posms, kurā par uzvaru cīnīsies ne tikai regulārie čempionāta dalībnieki, jo tiem pretī stāsies arī vairāki Latvijas motobraucēji. MX1 klasē kopā ar Fīlipu Kempeli un Ivo Šteinbergu uz starta stāsies vēl trīs latviešu motobraucēji, bet MX2 klasē Matīsam Karro un Augustam Justam pievienosies vēl divi latviešu sportisti.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad motocentrā "Zelta Zirgs", Ķegumā ir notikušas dažāda līmeņa Latvijas, Blatijas, Eiropas un Pasaules līmeņa sacensības, sacensību organizatori ir radikāli izmainījuši motocentra "Zelta Zirgs" apkārtni un infrastruktūru. Pirms Pasaules motokrosa MX1 un MX2 klases čempionāta Latvijas posma ir izbūvēts jauns piebraucamais ceļš, kas atvieglos un krietni paātrinās skatītāju nokļūšanu līdz trasei. Ņemot vērā arī lielo intrigu, kā arī skatītāju aktivitāti, ko izraisījušas šīs sacensības, ir krietni palielināts skatītāju autostāvvietu skaits. Šobrīd stāvvietas skatītāju automašīnām aizņem jau aptuveni divdesmit hektārus zemes un tajās ir vieta vairāk kā piecpadsmit tūkstošiem automašīnu.

Labiekārtošana skārusi arī kempinga zonu, kura tagad ir daudz plašāka un ērtāka. Organizatori nav aizmirsuši arī par skatītāju ērtībām trases malā – pirms šīm tik nozīmīgajām sacensībām ir ievērojami paplašināti, kā arī izveidoti jauni stāvtribīņu vaļņi un izveidotas pirmās tribīnes ar sēdvietām.

Latvijas Grand Prix organizatoriem ir radusies iespēja arī sagādāt patīkamu pārsteigumu skatītājiem un to ģimenēm. Par ieeju šajās prestižajās sacensībās nebūs jāmaksā nedz bērniem līdz trīspadsmit gadu vecumam, nedz Latvijas pensionāriem un invalīdiem. Organizatori gan atgādina, ka šiem cilvēkiem noteikti uz sacensībām ir jāņem līdzi dokumenti, kas apstiprina piederību kādai no iepriekš nosauktajām cilvēku grupām.

Sīkāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com Savukārt informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv

Biļetes uz Latvijas Grand Prix iepriekš pārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, bet sacensību dienās biļetes būs nopērkamas pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs" Ķegumā.

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV